Vertier en plezier aan het ‘ Zijdewinder Strand’

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

(door: Theo Moras)

ZIJDEWIND – De wegen waren weer overvol op weg naar de stranden, maar in Zijdewind kan men ook volop genieten van water en zand.

De meeste bezoekers komen lopend of op de fiets, er is ruimte genoeg om alle fietsen neer te zettenen en verkoeling te zoeken onder de bomen of in het water.  Er wordt ook nu alweer volop gebruik gemaakt van dit prachtige natuurbad.

Vooral de allerkleinsten vermaken zich uitstekend op het zandstrandje en in het water. Onder toezicht en met bandjes om hun armen en middel vermaken zei zich prima in de zomermaanden van medio mei tot september.

Nadat de buitenbaden weer opgeruimd en gesloten waren kon de jeugd mooi in het overdekte zwembad De Wirg in Winkel proberen met zwemlessen hun zwemdiploma’s te halen. Heel belangrijk in onze waterrijke omgeving, maar wanneer de plannen tot sluiting van de binnen banen worden doorgezet is die mogelijkheid verdwenen en belanden we weer in een tijdperk wat de ouderen zich nog heel goed kunnen herinneren.

De tijd zonder dergelijke baden dreigt weer terug te komen dus ook de tijd waarin menigeen de zwemkunst niet meer machtig is omdat er net als vroeger geen zwemlessen kunnen worden gegeven. Maar ook de tijd dat er kinderen verdronken omdat ze aan ieders aandacht waren ontsnapt of zich hadden weten los te maken van het touw waar de kleintjes vroeger net als een geit aan vast werden gemaakt.

Na de zomer maanden wanneer de buitenbaden gesloten zijn moet er door de gemeenteraad een besluit worden genomen om de binnenzwembaden al dan niet te sluiten. Mocht dat besluit negatief uit pakken zal er nog maar één zwembad voor de hele grote gemeente van het bijna 50.000 inwoners tellende Hollands Kroon beschikbaar zijn.

Oude tijden zullen herleven de vijftig, zestig en zeventiger jaren die we dachten voergoed achter ons te hebben gelaten zullen de inwoners weer opgedrongen worden met alle nadelige gevolgen van dien.

advertentie