Verteltheater senioren bijna van start

advertentie

WIERINGERWERF – Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert nu al een aantal jaren heel bijzondere projecten met senioren uit Hollands Kroon. Al 4 keer hebben inwoners van deze gemeente prachtige voorstellingen op locatie kunnen bekijken, die de 60-plussers zelf hebben gemaakt. Voor het nieuwe Verteltheaterproject gaan ze gebruik maken van twee locaties.

Van woensdagochtend 5 september tot woensdagochtend 5 december  (van 9:30uur – 11:30 uur) zijn er bijeenkomsten in De Cultuurschuur in Wieringerwerf. Onder professionele begeleiding van Caroline van Veggel zal de groep deelnemers een spannende  Wintervertelvoorstelling maken rond het thema van dit jaar: aarde. De voorstelling die ze met elkaar gaan maken zal uitgevoerd worden op vrijdag 7 december en zaterdag 8 december. De spannende en inspirerende  locatie waar de voorstellingen, passend bij het thema, worden opgevoerd is in het Robbenoordbos, bij “Het Bos roept”.  Stichting Cultuur binnen de Dijken is dankbaar dat ze  deze prachtige locatie voor de voorstelling mogen gebruiken!

Wil je ook meedoen?

Ben jij 60,70,80+?
We zijn op zoek naar senioren, mannen en vrouwen van 60,70,80 + die nog  dingen willen leren of uitproberen. Die  de uitdaging willen aangaan weer/nog eens op de planken te staan. Die een spannende vertelvoorstelling willen maken rond het thema: Aarde. Denk aan aardedonker, geaard zijn, het winnen van land of het verliezen ervan.  Je gaat samen met ongeveer 9 anderen  3 maanden op reis voor het maken van deze voorstelling. Je krijgt handvatten voor het vertellen van verhalen aangereikt. Daarbij word je uitgedaagd om verhalen te maken en te creëren. Iedereen die zich hierdoor aangetrokken voelt is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben en fysieke gebreken zijn geen hindernis. (ook niet bij “Het bos roept”, daar zijn verharde wegen)

Verdere informatie
De bijeenkomsten zijn van woensdag 5 september t/m woe 5 december, van 9.30 tot 11.30 uur. De voorstellingen zijn op vrijdag 7 december/ zaterdag 8 december. De kosten voor het project zijn  €100  euro. Informatie over eerdere projecten vind je op de website www.cultuurbinnendedijken.nl   Aanmelden kan  via stichting@cultuurbinnendedijken.nl of  06-19505135. Heb je problemen met vervoer, kan je het bedrag echt  niet missen of heb je andere vragen, neem dan contact op met  productieleider Irene van Oers: 06-19505135. We proberen een oplossing te zoeken!

De organisatie bedankt de sponsors die dit project mogelijk hebben gemaakt: Gemeente Hollands Kroon,  Ars Donandi/mevr. th. Voglerfonds, Bavostichting, Rotary, De Cultuurschuur en Het bos roept

foto: Senioren in gevecht met de wind 2017 (c) stichtingcultuurbinnendedijken.nl

advertentie