Vernieuwen rotonde Provincialeweg (N241) in Zijdewind, Hollands Kroon

advertentie

ZIJDEWIND – De provincie Noord-Holland vernieuwt de rotonde op de Provincialeweg (N241) ter hoogte van de Zandweg en Hartweg in Zijdewind, gemeente Hollands Kroon. De Zandweg is daardoor afgesloten voor autoverkeer tussen de N241 en de Havenstraat van 18 tot en met 29 september 2017. Het autoverkeer wordt omgeleid. Met de herinrichting van de N241 tussen Schagen en Verlaat is de Provincialeweg (N241) verbreed. De rotonde wordt daar op aangesloten.

De fietsoversteek bij de rotonde wordt niet afgesloten. Voor (brom-) fietsers blijft het mogelijk om de Provincialeweg (N241) over te steken vanaf de Zandweg naar de Hartweg. Het doorgaand verkeer rijdt over de parallelweg naast de Provincialeweg (N241) en ondervindt daardoor geen hinder van de afsluiting.

Omleidingsroute autoverkeer en buslijnen
Het doorgaand autoverkeer naar Zijdewind en Waarland wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Provincialeweg (N241), Provincialeweg (N242), Smuigelweg, Hogebrugweg, Volleringweg, Smeetsweg, Andries Dekkerweg, Slootgaardweg naar de Zandweg en vice versa. Buslijn 150 en buurtbus lijn 406 van Connexxion rijden tijdens de werkzaamheden een alternatieve route. Meer informatie hierover op www.connexxion.nl. 

Bereikbaarheid Havenstraat en De Weel
Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt de Zandweg afgesloten vanwege de kermis in Zijdewind (9 tot en met 13 september). Om te zorgen dat De Weel en Havenstraat bereikbaar blijven creëert aannemer Boskalis een tijdelijke aansluiting op de N241. Bestemmingsverkeer kan daarvan gebruik maken van 9 tot en met 29 september. Vanaf 30 september is de rotonde N241-Zandweg-Hartweg weer open. De nieuw aangelegde rotonde op de N241 ter hoogte van het tankstation kan 2 oktober gebruikt worden om De Weel en Havenstraat te bereiken.

N241 gefaseerd in gebruik
De herinrichting van de N241 krijgt steeds meer vorm. Het verkeer rijdt op delen al over de nieuwe parallelweg en vernieuwde hoofdrijbaan. In fasen wordt steeds een stuk van de nieuwe weg in gebruik genomen. Eind van het jaar is de nieuwe N241 volledig in gebruik.

Meer informatie
Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail: infoN241@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extra rotondes, twee bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. Eind 2017 is de vernieuwde N241in gebruik.

advertentie