Verenigingen krijgen geld van Raboton

advertentie

Hollands Kroon – Twaalf verenigingen krijgen samen € 34.723 uit de Raboton.
Verenigingen en stichtingen konden de Raboton, het coöperatiefonds van Rabobank Kop van Noord-Holland, weer goed vinden de afgelopen maanden. De commissie kreeg maar liefst 24 aanvragen! De volgende verenigingen uit Hollands Kroon kregen een donatie.

Groen licht voor Scouting Corvus Corone
De wekelijkse buitenactiviteiten van de scouting in Den Oever zijn grotendeels ’s avonds. Nu gaat dat wel, maar richting de winter wordt het weer donker en in het donker werken is best lastig… Daarom krijgt de scouting nieuwe verlichting op het speelveld. Met € 2.200,- plaatsen ze masten van 7 tot 8 meter hoog met LED verlichting. Een mooi en duurzaam doel, want LED geeft helder licht, heeft een hoge lichtopbrengst, verbruikt weinig energie en gaat heel lang mee.

ZAP handbal hangt het aan de grote klok
De tijdsklok van de vereniging in Breezand heeft al een tijdje kuren. Tijdens wedstrijden zijn er vaak storingen en de klok heeft opstartproblemen. Omdat de klok heel intensief wordt gebruikt door meerdere verenigingen is het van belang dat hij goed werkt. Tijd dus voor een nieuw scorebord!  En die kunnen ze nu aanschaffen met de donatie van € 4.900,-.

Een perfecte radslag voor Gymvereniging Wieringen
De meiden en jongens trainen nu op houten plankjes met oude matjes erop. En dat is verleden tijd. Er komt een nieuwe tumblingbaan aan met de € 3.600,- die de vereniging krijgt. Straks kan je in Hippolytushoef gymmen in stijl.

Bright Singing zingt de sterren van de hemel
Als soliste wil je, in een koor van 70 man, jezelf goed laten horen. Nu nog met geleende microfoons, maar vanaf vandaag met een eigen microfoon. De vereniging  krijgt € 500,- om een nieuwe microfoon aan te schaffen, om zo altijd de sterren van de hemel te zingen.

Nieuw spelplezier voor ZAP tennis
Bij de vereniging in Anna Paulowna kun je nagenoeg het hele jaar spelen op hun drie kunstgrasvelden. Maar na zestien jaar zijn de banen  toe aan renovatie. Met de € 3.000,- kunnen ze nieuwe baaninrichting, netpalen, tennisnetten en 3M-scoreborden aanbrengen voor weer vele jaren tennisplezier!

RKVV VZV Voetbal doet de wave
Voetbal kijken in ’t Veld wordt weer een feestje voor het publiek. Omdat de tribune dringend een onderhoudsbeurt nodig heeft, krijgt de vereniging € 3.500,- om die op te knappen. Leden en bezoekers kunnen de spelers weer enthousiast aanmoedigen en genieten van vele potjes voetbal.

Gezellig na kletsen bij Tennisclub Middenmeer
De vereniging maakt een belangrijk deel uit van de gemeenschap. De kantine wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers en is een gezellige plek waar jong en oud graag samenkomt voor sport, en gezellig na kletsen met een hapje en een drankje. De kantine van de club is al eens opgeknapt, maar voor het keukentje was toen geen geld en kon nog even mee. Maar nu is het de hoogste tijd om deze aan te pakken. Daarom krijgen ze € 2.550,- voor een nieuw keukenblok.

In oktober komt de commissie Raboton weer bij elkaar. Misschien heeft uw vereniging of stichting ook wel een wens of zijn jullie bezig met een mooi project. U kunt een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh.

advertentie