Verdiende winst VZV, in derby tegen SEW

advertentie

(door: Theo Moras)

’t Veld – Maedilon/VZV heeft zaterdagavond ondanks het gemis van steeds meer geblesseerde speelsters in de derby tegen streekgenoot SEW hun eerste overwinning in de kampioenspoule weten te behalen 27-23.

Foto: Patrick Hogervorst. Jane Kramer scoort hier zwaar gehinderd.

In een volle Sporthal ’t Zijveld heeft het team van trainer/coach Betty Plasmeyer de toeschouwers weer als vanouds laten genieten en revanche genomen op de eerdere nederlagen.

SEW begon de wedstrijd overdonderend binnen 30 seconden lag de bal al in het net en na 5 minuten had de thuisploeg al vier tegentreffers moeten incasseren. Net als in de voorgaande wedstrijden startte VZV niet overtuigend alleen Lotte Prak wist het doel te vinden 1-4.

VZV nam hierna steeds meer de regie in handen Kim Jimmink verzilverde een strafworp, Amber Zomerdijk zorgde na een prima redding voor een break op Linssey Perre waarna Lotte Prak de stand  weer in evenwicht bracht 4-4.

Linssey Perre bezorgde VZV de eerste voorsprong, waarna SEW nog wel twee maal scoorde al betekende dat ook de laatste voorsprong voor het team van coach Ronald van der Kamp. SEW dat bij een overwinning ook Europees handbal zou bereiken werd vervolgens door de thuisploeg overdonderd en kwam er in de laatste fase tot rust niet meer aan te pas.

Na een opstootje op de volgepakte tribune waar een SEW supporter Albertine Abube onheus bejegende, waarna deze speelster met een fantastisch doelpunt sportief revanche nam op die uitlatingen en bracht Joyce Hillen 5 minuten voor het rustsignaal van de goed en onopvallend fluitende scheidsrechters v.d. Linden en Hendriks de stand op 15-9.

Keepster Amber Zomerdijk verrichte weer een uitstekende redding en de perfect aangegooide break werd door Djazzmin Trabelsi uitstekend afgerond 16-9. Het laatste VZV doelpunt voor de pauze van kwam op naam van Krissy Hogervorst één van de drie jeugdige talenten die door de vele blessures aan de selectie waren toegevoegd.  SEW verzilverde net voor het rustsignaal nog een toegekende strafworp.

Ruststand 18-11.

In de beginfase na rust hetzelfde spelbeeld, Maedilon/VZV speelde gedrevener en met meer overtuiging dan het favoriet geachte SEW. De eerste vier treffers waren dan ook voor de thuisploeg waarvan de 21-11 uit een break van Kim Jimmink en Joyce Hillen een beauty was.

Pas na 8 minuten in de tweede helft herpakte SEW zich en wist de 10 doelpunten achterstand weer terug te brengen doordat bij VZV de scherpte afnam waardoor de doorzichtige aanvallen van de thuisploeg door SEW werden onderschept en afgerond.

Een break van SEW werd door de uitblinkende Amber Zomerdijk onschadelijk gemaakt waarna de cirkelspeelster van SEW door haar derde gele kaart naar de tribune werd verwezen.  Door een benutte strafworp in de 12e minuut van Lotte Prak 23-15 die na dit seizoen waarschijnlijk denkt te stoppen met handbal, toch ondanks haar zware en persoonlijke dekking met negen treffers topscorer werd.

SEW kwam echter wel steeds dichter bij al wist de thuisploeg nog wel een paar razend snelle break-outs te verzilveren. SEW zag nog een strafworp op de paal belanden en bij VZV nam keepster Monique de Wit de laatste 7 min. plaats onder de lat, het bleek een uitstekende wissel te zijn, met enkele spectaculaire reddingen wist ook zij de tegenstander het scoren te beletten en de overwinning veilig te stellen.

Eindstand 27-23 .

Doelpunten: Lotte Prak 9, Kim Jimmink 5, Linsey Perre 5, Djazzmin Trabelsi 2, Joyce Hillen 2, Florance Kos 1, Jane Kramer 1, Albertine Abube 1 en Krissy Hogervorst 1

Woensdagavond speelt VZV de laatste thuiswedstrijd: Maedilon/VZV Ds.1 – Virto/Quintus Ds.1 aanvang 20.15 uur in Sporthal ’t Zijveld.

En zaterdagavond nog de uitwedstrijd van het uitstekend en boven verwachting verlopen Eredivisie debuut uit tegen Cabooter Groep/Handbal Venlo ook weer met de supporters-bus 

advertentie