Verdachte moord op Freddy Sloterwijk onverwacht vrijgelaten

advertentie

(van onze mediapartner (RTV NH)

Hippolytushoef – Houtenaar Mario K. (57), een van de drie verdachten die eerder deze maand twaalf jaar celstraf tegen zich hoorden eisen voor betrokkenheid bij de dood van Freddy Sloterwijk (48) uit Hippolytushoef, is vanmiddag onverwacht vrijgelaten.

Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Alkmaar, waar volgens het OM de beslissing is genomen hem vrij te laten. De andere twee verdachten in de zaak, Sloterwijks echtgenote Agnes de V. (53) en haar ex-man Jaap K. (75) zitten nog wel vast.

Eerder deze maand eiste het OM tegen elk van de verdachten 12 jaar cel. Tijdens de zitting op 4 oktober betoogde de aanklager dat Sloterwijk in de zomer van 2015 door zijn vrouw Agnes naar een camping in de buurt van de Afsluitdijk werd gelokt. Daar zou zij zijn vermoord door Jaap K., die op zijn beurt werd geholpen door Mario de K. 

Sloterwijk werd eind augustus vorig jaar dood gevonden met een zak over zijn hoofd in het Wieringerrandkanaal. Hij bleek geslagen en gewurgd. Twee dagen na de vondst hield de politie K. aan. Later volgden de arrestaties van De V. De K.

Mario K’s advocaat zegt tegen Noordhollands Dagblad dat de vrijlating van zijn cliënt als een verrassing komt. Hij vermoedt dat het OM de bewijslast niet rond heeft gekregen. “We moeten de uitspraak afwachten. Maar het zou zeer wonderlijk zijn als ze hem nu vrijlaten en dan alsnog veroordelen wegens moord dan wel doodslag.’’

advertentie