Verbouw vleugel Lelypark gestart

advertentie

WIERINGERWERF – Bouwbedrijf Ooijevaar is officieel gestart met de verbouwing van zorgcentrum Lelypark. Voor de zomer zijn de bewoners al verhuisd naar locatie Molenweid.

“Nu kunnen we na de bouwvak starten met de verbouw en werken we naar een plek dat zich richt op toekomstbestendig wonen. Hiermee kunnen we ook een plek in de Wieringermeer bieden aan mensen met een vorm van dementie.

Wij zijn enorm blij dat we eindelijk kunnen starten met de bouw in samenwerking met bouwbedrijf Ooijevaar en Wooncompagnie. Plannen om te verbouwen liggen er al een aantal jaar, dus het is bijzonder voor ons dat we inmiddels zover zijn en het nu echt gaat gebeuren”, aldus Tom Ploeg, clustermanager Woonzorggroep Samen.

Drie modelwoningen
Uiteindelijk komen er drie woongroepen met plek voor 20 mensen met dementie op de begane grond en 18 appartementen op de bovenverdieping waar zorg geboden wordt waar op dat moment behoefte aan is. Tijdens de verbouw maken we gebruik van drie modelwoningen. Deze worden gebruikt om met elkaar goed af te stemmen wat het uitvoeringsniveau is.

Lelypark toen en nu
De Wieringermeerpolder is drooggelegd in 1930. Vanuit het hele land kwamen pioniers – boeren, arbeiders, middenstand, onderwijzers – om de landbouwgrond te bewerken en een gemeenschap op te bouwen. Lelypark werd geopend in 1966 als een plek voor alle Wieringermeerders die in hun polder oud wilden worden. Nu, vele jaren later, moet Lelypark mee met de veranderende zorgvraag. Een van die zorgvragen op dit moment is het groeiend  aantal mensen met dementie, die op dit moment geen plek hebben om te wonen in de Wieringermeer. Met deze verbouwing willen wij dat realiseren, zodat Wieringermeerders in hun eigen polder oud kunnen worden. Toekomstig bestendig wonen dat is waar het nieuwe Lelypark naar toe gaat.

advertentie