Veel werk voor timmerploeg Lentetuin Breezand

advertentie

Breezand – Ook al zijn de timmermannen op 9 januari 2017 begonnen met het timmerwerk, twee weken voor de Lentetuin moet er nog veel gebeuren. Maar de sfeer zit er goed in en het is nog nooit gebeurt dat werk niet klaar was voor de Lentetuin. Met zoveel zelfgebouwde huisjes, een brug en een eigen boot, is er op de Lentetuin straks een imposant decor voor de bezoekers.

Dat laten de timmermannen ook zeker niet gebeuren. Met de volle honderd procent zijn vijftien mannen hard aan de slag om Volendam van hout te bouwen. En dat lukt heel goed. Wie de bouwstukken voor het eerst ziet kan alleen maar wauw zeggen. Een heel bijzonder bouwstuk dit jaar is de boot. De timmermannen hebben deze zelf gebouwd en het is werkelijk een plaatje. “Die nog kan varen ook.” Volgens Jan Berbee was de boot wel een hele klus, en lastig. Maar nu die bijna klaar is kunnen er nog meer Volendamse huisjes gebouwd worden. “Er komen heel veel huisjes op de show. De mooiste en bekendste uit Volendam is hotel Spaander”, vertelt Berbee.

De timmerploeg is vijftien man sterk en bestaat uit: Bram Dorsman, Adrie Duijnhoven, Han Beelen, Frans van Stein, Jan van Nuland, Jan Berbee, Cees Hollander, Jan Muntjewerf, Ton Wormsbecher, Hans Snoek, Kees Leeh, Jan van Graas, Mart van Baaren, Peter Ruitenburg en Jan de Boer.

Gebouwen komen tot leven door schilderwerk
Niet alleen de timmermannen werken hard in de schuur van Van Lierop aan de Wijdenes Spaansweg, ook de verfkwasten liggen niet stil. “Als de schilderploeg, met een team van Galerie Doolaard, is geweest, wordt alles mooi en krijgt het charme”, zegt Berbee. “Het is een heel ander gezicht als de stenen op de huizen worden geschilderd. Hotel Spaander komt tot leven. Uiteindelijk is alles bij elkaar prachtig, maar ik denk wel dat Hotel Spaander en de boot de meeste aandacht gaan trekken.”

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.

Fotografie: Lentetuin Breezand

advertentie