Veel belovende start van Joey Alders in China

advertentie

Foto: Joey Alders

Zhuhai – Dit weekend staat de 19 jarige Joey Alders aan de start van het Asian Formule Renault kampioenschap in China. Sinds dit jaar komt de coureur uit Anna Paulowna uit voor het  BlackArts Racing team. Vrijdag 22 maart begon Joey zijn Asian avontuur met de vrije training op het Zhuhai  International Circuit.

De vrije trainingen verliepen zeer goed voor Joey want na afloop van de eerste en de tweede vrije training stond hij op P1. Maar omdat vrije trainingen niks zeggen gingen hij en het team vol goede moed naar de zaterdag. Vroeg in de ochtend stond de kwalificatie op het programma en ook dat verliep het lekker voor het team met een eerste plek als resultaat.

Zaterdag werd ook  de eerste race gehouden en daar eindigde Joey als tweede, maar door een penaltie werd hij terug gezet naar een negende plaats. Joey: “Eerste race afgemaakt p2, helaas heb ik een penalty gekregen en terug geplaatst bij p9. Het is zwaar, maar wat kan ik zeggen… ik leer elke race en zal sterker zijn bij de volgende”.

Zondag 23 maart is de tweede race en die wordt om 09.00 uur Nederlandse tijd verreden. Mocht dat ‘Live’ willen bekijken dat kan dat via deze link.

advertentie