Veel agenten in Niedorp: “Operatie Hyena” (Reportage)

advertentie

NIEDORP / NIEUWE NIEDORP – Veel verbaasde blikken gistermiddag in Niedorp. Door het dorp reden zes politieagenten op de mountainbike. Zij werden vergezeld van een motoragent en een politiewagen voor operatie Hyena.

“Het heet zo omdat dat dier net zo werkt als wij op dit moment.”, vertelt wijkagent Anne-Kees Meines. Normaal werkt hij in de regio Langedijk maar voor deze actie is hij naar Nieuwe Niedorp gekomen. “We werken als groep en kammen zo de hele wijk uit van collega Dirkmaat.”

‘We zijn er wel’
De actie heeft meerdere doelen. De agenten kijken naar inbraakmogelijkheden voor dieven, ze controleren personen en voertuigen maar het gaat er ook om dat het publiek goed kan zien dat de politie wel degelijk in de buurt is. “We krijgen het best wel eens te horen bij vergaderingen van dorpsraden dat we er niet genoeg zijn. Maar we zijn er wel degelijk, al hebben we het heel erg druk met heel veel taken.”, zegt Meines.

De straat “blauw verven” heet het bij de politie als je duidelijk wilt laten zien dat je er bent. “Ik heb vorige week nog een enquête gehouden via Facebook”, vertelt wijkagent Bas Dirkmaat. “Mensen willen dat we meer opletten op de snelheid op de Dorpsstraat, verkeerd parkeren op invalideplekken en hangjeugd in het park. Nou daar gaan we mee aan de slag.”

Uitschelden
De agenten hoefden gisteren niet al teveel in te grijpen in Nieuwe Niedorp en Winkel. Toen de actie bijna voorbij was kwam er alleen nog een 13-jarige jongen langs fietsen die de agenten uitschold met een nare ziekte. Hij mocht meteen mee naar het bureau. ’s Avonds werd de actie ook gehouden in Anna Paulowna, daar werd vooral naar de verlichting van fietsen en brommers gekeken.

Een video reportage van Mediapartner NH Nieuws door Mathijs van Gemmink.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie