Uw reis begint bij de GGD

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

HOLLANDS KROON – Het vakantieseizoen is weer begonnen. Nu al zijn veel mensen bezig met de voorbereidingen van een reis naar het buitenland. Voor sommige landen is het van belang dat reizigers zich van tevoren laten adviseren over ziekten en zich eventueel laten vaccineren.

Reizigers kunnen bij GGD Hollands Noorden terecht voor een persoonlijk reisadvies, vaccinatie(s) en, indien nodig, een recept tegen malaria. Ook kunt u bij ons terecht voor advies en aanschaf van insectwerende middelen en verschillende artikelen voor uw reisapotheek. Het is aan te raden om zes tot acht weken van te voren langs te komen. Maar ook indien u al sneller vertrekt, blijft het zinvol om een afspraak te maken bij GGD Hollands Noorden. Er zijn 4 locaties waar reizigers de benodigde vaccinaties, malariarecepten en/of gezondheidsadvies kunnen krijgen: locatie Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen.

Familiebezoek
GGD Hollands Noorden raadt ook allochtonen die op (familie)bezoek gaan naar hun land van herkomst aan een afspraak te maken. Onterecht wordt gedacht dat men van ‘nature’ al voldoende beschermd is tegen ziekten die daar voorkomen. Toch kunnen ook zij vervelende en soms gevaarlijke ziekten oplopen, zoals Hepatitis A, Hepatitis B, diarree,  en malaria.

Vakantielanden dichterbij?
De risico’s van reizen worden vaak onderschat. Zeker omdat de risicogebieden voor infectieziekten niet alleen liggen in (sub)tropische landen zoals Thailand, Kenia, Indonesië, Zuid-Afrika en Brazilië. Ook dichterbij, in landen als Turkije, Marokko en Oost- Europese landen kunnen slechte hygiënische omstandigheden een bedreiging vormen voor de gezondheid.

Een check is eenvoudig: kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl welke vaccinaties geadviseerd worden voor uw bestemming. Voor het maken van een afspraak gaat u naar  www.ggdhollandsnoorden.nl/reizen of belt u met 088-0100530

advertentie