Twee drankrijders gepakt

advertentie

WESTERLAND / HIPPOLYTUSHOEF – Na een melding aanrijding met alleen blikschade hebben agenten de beide bestuurders van beide voertuigen, geheel volgens procedure, laten blazen. Dit was donderdag rond 17.30 uur op de Nieuwstraat in Hippolytushoef.

Daarbij blies een 55-jarige vrouw uit Hippolytushoef een ‘F’ op straat. Op het bureau blies de bestuurster: 710 ug/l (ruim drie keer teveel). Hierop is de vrouw aangehouden. 

Later was het raak aan de Poelweg in Westerland daar zagen agenten vrijdag nacht rond 00:20 een auto over de weg slingeren. De bestuurder werd aan de kant van de weg gezet.

Dit ging niet geheel vlekkeloos. De bestuurder reageerde niet op het stopteken, seinen met groot licht, blauw licht en de sirene.Uiteindelijk kreeg de bestuurder het in de gaten en kon aan de kant van de weg gezet worden. Een blaastest op straat lukte niet. De ademanalyse op het bureau had wel succes: 645 ug/l. (bijna drie keer teveel). De bestuurder een 53-jarige man uit Westerland is hierop aangehouden voor rijden onder invloed.

 

advertentie