Tulpenkeuringen weer van start

advertentie

Foto: Tulpenkeuring

BREEZAND – In Museum Oud Anna Paulowna in Breezand start aankomende vrijdag 11 januari en zaterdag 12 januari de eerste tulpenkeuring van het nieuwe seizoen. Gedurende zes weekeinden vinden de keuringen plaats. Elke keuring worden er tien potten met tulpen beoordeeld op de poot, blad, bloem en algemene stand. Als tulpenkeurder wil je zo dicht mogelijk bij het oordeel van de jury – bestaande uit Jeffrey van Woesik, Ted Berbée, Frans van Lierop en Wil Slijkerman – komen.

Er wordt gestreden in drie categorieën: de Van Dooren Transport Juniorengroep (keurders onder 18 jaar), de Agratechniek Senioren (boven 18 jaar) en de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse (beste 25 senioren die zich het vorige seizoen hebben gekwalificeerd). Na tweemaal succes is de triocompetitie niet meer te ontbreken bij de Tulpenkeuring. De Rabobank is vanaf aankomend seizoen sponsor van de triocompetitie.

Half december zijn door de bestuursleden bossen tulpen uitgedeeld aan de sponsors om hun te bedanken voor het mede mogelijk maken van het tulpenkeurevenement.
De Tulpenkeuring staat onder leiding van het Tulpenkeurbestuur. Nick van der Wereld verlaat na aankomend seizoen het bestuur. Kim Duineveld draait dit jaar voor het eerst mee en zal de taken die Nick als secretaris vervulde overnemen. Jari Conijn als penningmeester, Max van der Vlught als vice-voorzitter, Mark Teeuwen als voorzitter en Ruby Kesteloo als verantwoordelijke voor social media en communicatie maken het bestuur compleet.

Deelname aan de wedstrijden kost voor de senioren € 2,- en voor de junioren €1,50. De winnaar wordt beloond met een overheerlijke slagroomtaart of worstenpakket. Daarnaast wordt er elke week een pot tulpen verloot onder de deelnemers.

In tegenstelling tot voorgaande jaren geeft één van de juryleden niet op vrijdagavond uitleg over hoe het tulpenkeuren in zijn werk gaat, maar op zaterdagmiddag 12 januari om 15.30 uur. Van je fouten kun je leren en daarom mogen alle deelnemers die dan aanwezig zijn hun eigen ingevulde formulier vergelijken met de juryuitslag.

Het Museum Oud Anna Paulowna, gevestigd aan Zandvaart 5, is voor het keuren geopend op vrijdagen van 16:00 tot 21:00 uur. Zaterdags kunnen keurders terecht van 9:00 tot 15:30 uur. Het seizoen wordt op vrijdagavond 8 maart afgesloten met de prijsuitreiking op de feestavond. Meer informatie over de tulpenkeuring vind je op onze vernieuwde website www.tulpenkeuring.nl. Volg de Tulpenkeuring ook via Facebook en Instagram om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en uitslagen. Kom allen en ga de strijd aan om een leuk prijsje te kunnen winnen! Graag tot 11 of 12 januari!

Bron: Tulpenkeuring.nl

advertentie