Trio Trabant speelt muziek uit Zuid-West Zigeunië

advertentie

OUDESLUIS – Zigeunermuzikanten spelen wat er van hen gevraagd wordt:  Dans-, luister-, treur-  en feestmuziek. Oftewel, muziek voor álle gelegenheden, voor álle lagen uit de bevolking. Op 3 november om 20:30  treedt het Trio Trabant op in het cultuurkerkje van Oudesluis.

De muzikanten van Trio Trabant hebben deze muziek uit de eerste hand geleerd van meester-zigeunermuzikanten uit diverse regio’s in Hongarije, Transsylvanië en Roemenië. Hun passie is déze muziek; Hartstochtelijke melodieën, strakke ritmes en prachtige klanken. Dit vertolken zij op de instrumenten van dáár. Beurtelings klinken viool, zang, klarinet, taragot, accordeon, trompetviool en furulya (fluit)  begeleid door contrabas, kanna, ütógardaon (slagcello) of gitaar in een aantrekkelijke afwisseling van stijlen en bezettingen.

Deze bijzondere mix van muziekstijlen en gebieden waar vroeger het welbekende Trabantje rondreed, -en nu nog steeds rondrijdt-  hebben de leden van Trio Trabant  samengevat in: Muziek uit Zuid-West Zigeunië

Trio Trabant-muzikanten

Hilde Kertész (viool) is de primás van de groep. Zij zingt in het Hongaars, Roemeens en Romanes. Bijzonder in dit trio is de kontra, een typisch instrument uit Transsylvanië, gespeeld door Winfried Veenker. Dit is een altviool met een platte kam en drie snaren, die tegelijk worden aangestreken. Ritme en harmonie ineen en daarbij kan hij ook nog eens prachtig zingen! Bassist Frank de Jong speelt ook taragot , dat is een houten rietinstrument uit de Roemeense en Hongaarse muziek, die de klank van de klarinet en de rauwe sopraansaxofoon in zich verenigt.

Een optreden van Trio Trabant is divers en veelkleurig. Prachtige authentieke kleding en kleurige aankleding van het podium dragen bij aan een feestelijk optreden.

Het optreden is op 3 november om 20:30 uur (zaal open 20:00), in het cultuurkerkje van Oudesluis. De entree van het concert bedraagt € 12,50 inclusief koffie/thee bij entree. Reserveren voor het concert is mogelijk via: cultuurkerkje.nl/kaartverkoop

 

advertentie