Trio Cortado in de Hippolytuskerk

advertentie

Zondag 27 november om 15.30 uur is er weer een kroonconcert in de mooie, zojuist gerestaureerde Hippolytuskerk, aan het Kerkplein in Hippolytushoef.

Voor ons komt spelen: 
Trio Cortado
bestaande uit: Hannah de Witte – fluit, Arthur Klaassens – althobo en Jasper Grijpink – basklarinet.

De drie blazers kennen elkaar van hun gezamenlijke studietijd aan het Conservatorium in Den Haag en vormen sinds 2012 een trio. Met de ongebruikelijke samenstelling van fluit, althobo en basklarinet vielen deze musici al snel bij het publiek in de smaak.                                                                          
De unieke bezetting heeft wel als gevolg dat er geen enkel stuk voor deze combinatie van instrumenten was geschreven. Eén oplossing hiervoor is het zelf bewerken van bestaande muziek. Dit geeft het trio de mogelijkheid veel verschillende muziek te spelen. Meesterwerken uit de klassieke tijd ( Bach, Beethoven, Mozart ) worden afgewisseld met recenter repertoire ( Ravel Debussey, Honneger en Schumann ) en met “ moderne muziek” van onder andere Elliot Carter. De arrangementen die Trio Cortado speelt zijn allemaal door de spelers zelf gearrangeerd. Het maken van compleet nieuwe muziek laten ze liever over aan hun componerende collega’s.

Inmiddels heeft Trio Cortado flink aan de weg getimmerd. Het Trio speelde onder meer in het Concertgebouw en een aantal stukken van een concert werd uitgezonden op Radio 4, waar ze in september 2014 ook live te gast was. Ook werd de halve finale bereikt van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere.

Naast de moderne fluit deed Hannah ook een bijvak traverso, de barokke voorloper van de dwarsfluit. Behalve hobospelen geeft Arthur les, én is hij een begenadigd arrangeur. Het grootste deel van het repertoire van Trio Cortado is door hem gearrangeerd. Ook Jasper neemt een deel van de arrangementen voor zijn rekening. Ze spelen deze middag bewerkingen van o.a. Wolfgang Amadeus Mozart, Igor Strawinsky, Francois Couperin, Claude Debussy, Ludwig van Beethoven en Maurice Ravel.

Kaarten voor dit kroonconcert zijn in de kerk verkrijgbaar voor € 13,=. Reserveren is mogelijk bij Jim Vink. Telefoon: 0227 595204 of Gerda Visser. Telefoon 0227 592509 of via internet: www.dekroonconcerten.nl of per e-mail: info@dekroonconcerten.nl

advertentie