Trein aangekomen in Wieringerwerf

advertentie

WIERINGERWERF – Jervin Tonneman is een ondernemer die van de camping ‘Land Uit Zee’ iets heel bijzonders wil maken. Niet alleen tenten en caravans maar ook andere attributen waarin de gasten de nacht kunnen doorbrengen.

Zo staan er onder andere al een helikopter, vliegtuig en een tram. Maar dit is voor Jervin nog niet genoeg. Hij had enkele maanden geleden zijn oog laten vallen op een 50 jaar oude hondenkop van de NS. Hij is nu volledig gerestaureerd en in de traditionele groen kleur gespoten. Er was in totaal 20 kilo plamuur en 30 liter verf nodig.

Op het terrein aan de Oom Keesweg is een betonplaat gestort van 48 meter waar de trein op komt te staan. De accommodatie krijgt vijf slaapkamers, twee toiletten, badkamer en een keuken en biedt plaats aan tien personen.

Ondertussen is de trein met speciaal transport aangekomen in Wieringerwerf en is deze op zijn plaats gezet. “ Wij zijn superblij dat dit gelukt is”, aldus een gelukkige Jervin Tonneman.

Onze mediapartner NH Nieuws heeft in augustus nog een filmverslag gemaakt van het ophalen en vervoeren van de trein naar de onderhoudsplek.

Foto: facebook camping Land uit Zee

advertentie