Topprestatie tulpenkeurder Ron van Lierop

advertentie

Foto: Tulpenkeuring

BREEZAND – Een historisch moment in de geschiedenis van de Tulpenkeuring Breezand, Ron van Lierop behaalde slechts 6,5 strafpunten. Chris Wessels en Cor de Waard behaalden in de andere categorieën de eerste plaats. Exact 100 deelnemers wisten het museum Oud Anna Paulowna te vinden voor de vierde Tulpenkeuring van het seizoen.

Een uitschieter in het aantal deelnemers afgelopen weekend. Slechts 100 mensen kwamen naar het museum, zeven hiervan waren bewoners van de Polder Résidence en de Polder Hoeve te Breezand. Zij kwamen onder begeleiding van vrijwilliger Rob Alders. Gemiddeld gaven de bewoners te hoge cijfers aan de te keuren onderdelen.  Meneer Huiberts was de grote winnaar van de bewoners en werd afgelopen zaterdag verrast met een pot tulpen.

Het is een topprestatie om op de totaal 40 te geven cijfers slechts 6,5 strafpunten te behalen. Ron van Lierop wist dit te realiseren. Hij won de taart en werd eerste in de Agratechniek Senioren. Gerard Duineveld (11 strafpunten) werd tweede. Aad van Zanten en Mats Ruijter deelden de derde plaats met 11,5 strafpunten. Cor de Waard wist in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse de jury met 8 strafpunten het best te evenaren. Op de tweede plaats eindigde Peter Klaver (9). Martijn Pijnacker (10,5) werd derde. In de Van Dooren Transport Junioren werd Chris Wessels met 14 strafpunten eerste. Nick van Graven (14,5) volgde op de tweede plaats en won het worstenpakket. Job Wijnker (15) werd derde. Nico van Graven won na loting de pot Bullit. Bij de Rabobank Triocompetitie werd het trio Kwik Kwek Kwak bestaande uit Cor, Ruud en Dick de Waard eerste.

Het blad van de paarse tulp Bullit werd door vele deelnemers te laag ingeschat. Door de jury werd deze met een 8 beoordeeld. Velen scoorden 1 of 2 strafpunten bij de algemene stand van de tulp Pink Twist. Hij werd slechts met een 5,5 beoordeeld.

Komend weekeinde is de vijfde keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur kunt u tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 te Breezand.

Bron: Tulpenkeuring Breezand

advertentie