Tonegido/Kleine Sluis wint lastig uitduel

advertentie

Zaandam – Op bezoek gaan bij Zaanstreek in Zaandam en het altijd lastige duel winnen, dat was de opdracht zondagmiddag voor handballers van Tonegido/Kleine Sluis. Die opdracht werd naar tevredenheid volbracht.

Zaanstreek is voor veel tegenstanders een lastige tegenstander die de ene week met overtuigende cijfers wint en de andere week op eenzelfde wijze verliest. De hele wedstrijd heeft de ploeg uit Hippolytushoef  de voorsprong gehad en is eigenlijk geen moment in gevaar geweest.

Het vergat alleen vooral in de eerste helft een grotere voorsprong te nemen en gaf Zaanstreek de gelegenheid om bij te blijven. Er werd gerust met een 8 – 13 voorsprong.

De tweede helft was qua scoreverloop een kopie van de eerste. Zaanstreek kwam terug tot twee punten, 12 – 14 waarna de Wierings/Polderse combinatie na een periode  goed handbal  weer uitliep naar 13 – 19. Het gat was toen geslagen.

Over en weer werd nog gescoord maar dit had geen invloed meer op de uitslag. De mannen uit Hippolytushoef  mochten weer twee punten bijschrijven. Volgende week volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen Volendam. De ploeg die het dit seizoen al vroeg bovenin meedoet staat op de ranglijst drie punten voor en wist zondag te winnen van Berdos.

Als er zondag gewonnen wordt, word het gat verkleint naar één punt en is de aansluiting daar. De wedstrijd begint om 12.50 in de sporthal aan de Belterlaan. 

advertentie