TONEGIDO/KLEINE SLUIS OPENT OVERTUIGEND

advertentie

Het nieuwe handbalseizoen in de hoofdklasse D is van start gegaan. De heren van Tonegido/kleine sluis moesten in hun eerste wedstrijd aantreden tegen het vooraf lastige US uit Amsterdam

Onder leiding van de nieuwe oefenmeester Mathieu Zwikker willen de mannen van de Wierings/Polderse combinatie weer meedoen om de hoogste plaatsen om op die manier promotie af te dwingen naar de tweede divisie.

De hand van de nieuwe trainer was direct zichtbaar. Vanaf het beginsignaal zaten de handballers uit Hippolytushoef  er vol bovenop. Direct werd een voorsprong genomen en tot 5 – 3 kon US nog enigszins bij blijven daarna bouwde Tonegido de voorsprong uit, bij rust was de marge al tien punten 19 – 9.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet. Het zou niet voor het eerst zijn dat er bij een grote voorsprong gas terug genomen word. Zwikker wil hier echter niets van weten en eist het maximale van zijn spelers.

Ze stelden hem niet teleur want in plaats van gas terug nemen werd er nog een schepje bovenop gedaan. De groenwitten lieten zien dat de vele uren conditietraining zich terugbetaalden. De heren uit Amsterdam werden helemaal kapot gespeeld en scoorden in het tweede half uur nog maar drie keer!! En dat tegen de 22 van de thuisploeg. Het leverde een eindstand op van 41 – 12.

Spannend was het misschien niet maar het was een mooie wedstrijd voor het publiek die zelfs bij het 40e doelpunt hun mannen nog hartstochtelijk toejuigden. Een heel sterk begin waarin  naast de competitie, ook in het bekertoernooi wordt mee gedaan om de prestatie van het afgelopen seizoen te evenaren.

Er komt een drukke periode aan, met drie wedstrijden in zes dagen (16 okt  VVW uit, 18 okt VZV uit (beker) en 22 okt VIDO uit). maar met deze geweldige overwinning in de tas gaan we er met vertrouwen op af .

 

advertentie