Tonegido vindt aansluiting na zege op Volendam

advertentie

De handbalheren van Tonegido/Kleine Sluis hebben de aansluiting weten te vinden in de hoofdklasse D. Zondagmiddag werd een zeer belangrijke overwinning geboekt op Volendam.

Door de overwinning staat de ploeg nu met 13 punten  3 punten achter op 2 koplopers die 16 punten bijeen gebald hebben.

Tonegido/Kleine Sluis heeft de hele wedstrijd de voorsprong gehad met in de eerste helft een gat van maximaal 4 punten 11-7. Volendam bleef in de wedstrijd door de 2 boomlange schutters steeds goed in stelling te brengen.

De verdediging van Tonegido had hier niet altijd een passend antwoord op. De ruststand werd behaald net 2 punten voorsprong 17 – 15.

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien als de eerste. Verdedigend stond het aardig maar de grootste winst was wel dat de gebroeders Bakker het vizier op scherp hadden staan en samen goed waren voor maar liefst 24 doelpunten. Sietse 15!! en Gijs 9. 

In de eindfase kroop Volendam dichterbij en kreeg de wedstrijd een zinderend slot. Bij 32-32 met nog een minuut te spelen  liep Volendam tegen een terechte directe rode kaart aan waardoor Tonegido een strafworp mocht nemen. Deze werd benut 33-32.

Volendam mocht nog één keer aanvallen maar verder dan een vrije worp kwam het niet. Twee belangrijke punten waren een feit voor Tonegido/ Kleine Sluis, een welkom geschenk voor het einde van het jaar. De volgende wedstrijd is op zondag 8 januari, dan ontvangen de heren VIDO voor het begin van de 2e competitiehelft.

advertentie