Tonegido te sterk voor VIDO

advertentie

Tonegido/kleine sluis heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt. Tegen de heren van VIDO uit Purmerend werd met 28-23 gewonnen.

De heenwedstrijd had laten zien dat dit een lastige tegenstander is voor de Wierings/Polderse combinatie. Toen moesten de heren een behoorlijke inhaalrace aan de dag leggen na een 6-1 achterstand.

Alleen de eerste vijf minuten  waren vrij aardig maar omdat Tonegido niet gewoon zijn systemen bleef spelen kon VIDO bijna de gehele eerste helft steeds een puntje aan de goede kant van de score blijven.

Net voor de rust kregen de handballers vat op de verdediging van de gasten zodat er met 11-10 gerust kon worden. Tijdens de rust werd er een pittig dialoog gevoerd door coach Mathieu Swikker. Er ging veel fout, anders gezegd er ging niks goed!

De tweede helft moest er een geheel ander Tonegido team met strijd en passie staan. Met die opdracht stuurde Swikker zijn team weer het veld in. De eerste vijf minuten leek het nieuwe strijdplan niet te werken en nam VIDO het initiatief wat uitmondde in een 13-16 voorsprong.

Toen was het gedaan en stroopten de Wieringers hun mouwen nog eens extra op. Door vijf doelpunten op rij werd de achterstand stand omgebogen naar een 18-16 voorsprong. VIDO kon nog even bij blijven maar door het hoge tempo dat Tonegido in die fase hanteerde  moest de tegenstander passen waardoor de wedstrijd met 28-23 werd gewonnen. Een belangrijke zege om mee te blijven doen in de bovenste regionen.

advertentie