Tonegido neemt revanche

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – De zondagmiddag aan de Belterlaan staat zoals zo vaak in het teken van handbal. Zo ook afgelopen zondag. De handbalheren moesten het opnemen tegen Hercules uit Den Haag.

Concentratie en focus waren vereist want de heenwedstrijd in Den Haag, toen Hercules nog onderaan stond ging met 34-30 verloren. Sinds deze wedstrijd klommen de Hagenezen omhoog op de ranglijst waar zij tot zondag de vierde plek bezetten.

De nog steeds door blessures en reizende spelers geplaagde ploeg uit Hippolytushoef begon goed aan de wedstrijd. De verdediging stond zoals vooraf besproken goed en het dreigende gevaar van Hercules werd op een prima manier teniet gedaan. Er werd gebouwd aan een voorsprong die in de eerste helft maximaal vier punten bedroeg. Hercules bleef steeds in de wedstrijd maar keek halverwege toch tegen een terechte achterstand aan 14-12.

Na de thee nam Tonegido het initiatief en scoorde direct twee keer 16-12. Hercules kwam ook deze voorsprong bijna te boven doordat Tonegido een aantal slordige breaks speelde die niet werden benut. De Hagenezen bleven hopen op de ommekeer, deze kwam er niet en de Wieringers bleven zoals de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Ondanks dat het nog 20-20 werd kwam de overwinning nooit in gevaar. Tonegido pakte weer twee belangrijke punten en revancheerde zich voor het verlies in de uitwedstrijd.

Volgende week zaterdagavond speelt de ploeg de eveneens lastige uitwedstrijd tegen Aristos in Amsterdam. Elke wedstrijd is een finale want in de hoofdklasse D kan iedereen van iedereen winnen, dat is al vaker gebleken dit seizoen.

advertentie