Tonegido legt Blinkert op de slachtbank

advertentie

HIPPPOLYTUSHOEF – Na twee weken stil te hebben gelegen moesten de heren van Tonegido aan de bak tegen de heren van de Blinkert uit Haarlem.

Vooraf bestempeld als een moeilijke wedstrijd omdat de uitwedstrijd in Haarlem verloren ging. Direct nam Tonegido het heft in handen en liep uit naar een 4-0 voorsprong. Toen al bleek dat Blinkert eigenlijk alleen maar was gekomen om twee keer dertig minuten vol te maken en niet om er een wedstrijd van te maken.

Dat maakte het er voor Tonegido niet alléén maar makkelijker op, want het is dan moeilijk om het eigen spel te blijven spelen. Het zag er bij Blinkert soms clownesk uit wat de mannen lieten zien. Tonegido liet zich een tijdje mee slepen en verzaakte zo om ver uit te lopen. Er werd gerust met een voorsprong van máár negen punten, waar dat er met gemak 15 hadden kunnen zijn.

De tweede helft leek even een zelfde beeld te krijgen maar de groenhemden leken beter bij de les en straften de soms hilarische aanvallen genadeloos af. De E2-jeugd van de thuisploeg die onder leiding van hun coaches speciaal bij de wedstrijd aanwezig waren schreeuwden soms uit volle borst om de mannen te ondersteunen.

Mede door deze geweldige supporters kon er na 60 minuten een overwinning met 36-19 worden bijgeschreven. De tweede plaats, met een punt achterstand op de koploper kan volgend weekend teniet worden gedaan. Dan zullen de Wieringers wel alles uit de kast moeten halen om de Vido in Purmerend te verslaan, om zo de koppositie over te nemen.

advertentie