Tonegido legt basis voor overwinning in eerste helft

advertentie

HIPOLYTUSHOEF – Promovendus van drie laar geleden HV Houten was zondagmiddag de tegenstander van Tonegido. De Houtenaren die op de een na onderste plek te vinden zijn, zijn bij lange na niet meer de ploeg die ze drie jaar geleden waren.

Weer niet geheel compleet pakte Tonegido ze direct bij de keel en speelde een solide eerste helft. Wie na een half uur pas binnen kwam zag dat de groen witten maar liefst met 18-1 leidden en vroegen zich af of dit wel klopte. Vanaf de 2-1 kwam Houten er niet maar aan te pas en wist Tonegido nog 16 keer het net te vinden.

De tweede helft verliep in het begin wat stroever. Houten begon beter te spelen en het werd meer een wedstrijd. Het verschil werd nog terug gebracht tot dertien punten 23-10 maar daarna was het Tonegido die de regie weer naar zich toe trok en gemakkelijk weg liep naar een 32-11 overwinning. Saillant detail was dat Tonegido geen enkele gele kaart en slechts één keer een 2 minuten straf kreeg opgelegd, zondaar was Marijn Arends.

Doordat koploper US punten verspeelde is de strijd bovenaan weer helemaal open. Volgende week staat de wedstrijd tegen UGHV op het programma. Wie de ploeg wil zien moet om 20.30 klaar zitten in Ulft.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 10 februari aan de Belterlaan.

advertentie