Tonegido laat publiek zweten

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – De temperatuur in de handbalarena aan de Belterlaan steeg zondagmiddag tot recordhoogte. Verantwoordelijk daarvoor was het eerste herenteam van Tonegido. Er werd gespeeld tegen Ha-Stu uit Nijmegen.

In de heenwedstrijd in november werd toen de eerste nederlaag in zes wedstrijden geleden, de mannen waren dus gewaarschuwd. Ha-Stu begon voortvarend aan de wedstrijd. Door hun zeer offensieve dekking dwongen ze Tonegido tot slordig spel. Door snelle tegenaanvallen liepen de Nijmegenaren van 2-2 in een mum van tijd uit naar 4-10.

Tonegido leek rijp voor de sloop. Zoals zo vaak komt dan het beste in de ploeg naar boven. Even snel werd het gat gedicht tot 9-10 en het was weer een wedstrijd. Verdedigend kreeg Tonegido steeds meer vat op de aanvallers daarom moest het in de tweede helft gebeuren. Er werd gerust met een 11-13 achterstand.

In het tweede dertig minuten had Tonegido verdedigend de zaken beter op orde. Ha-Stu liep zich steeds vaker stuk op de bij vlagen ontketende verdediging van de groenwitten. De eerste voorsprong werd bij 21-20 genoteerd, vanaf dat moment gingen de supporters vol achter de ploeg staan waardoor de Wieringers het beste van hun spel en een enorme dosis werklust lieten zien.

De spanning was om te snijden, menigeen op de tribune zat met het spreekwoordelijke zweet in z’n bilnaad te smachten naar het einde van de wedstrijd. Anderen kozen ervoor om het einde in de hal af te wachten. Na een bloedstollende eindfase trok Tonegido de winst over de streep 27-25. Geheel verdiend zeker op basis van de sterke tweede helft.

Volgende week zaterdagavond om 19.30 uur de uit wedstrijd tegen Hercules uit Den Haag. De eerstvolgende van drie thuiswedstrijden op rij is op zaterdag 9 maart om 19.30 tegen koploper US uit Amsterdam.

advertentie