Tonegido in wachtkamer na winst rangorde wedstrijd

advertentie

AALSMEER – Na de tweede plek in de reguliere competitie van de hoofdklasse D, restte voor de handballers van Tonegido voor het derde jaar op rij rangorde wedstrijden. Deze wedstrijden worden gespeeld om eventueel promotie af te dwingen naar de door de Wieringers zo begeerde tweede divisie.

Er moest zaterdagavond in Aalsmeer gestreden worden tegen Helius uit Hellevoetsluis, de nummer twee van de hoofdklasse C. Waar het in de twee voorgaande edities steeds fout ging moest nu alles wijken voor de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Wilden ze kans op promotie maken dan moest! er gewonnen worden.

Helius, een jonge, snelle ploeg dacht er net zo over. Dit zorgde er voor dat er door beide ploegen een puike partij werd gespeeld waarbij ze niets voor elkaar onder deden. Helius kwam voor met 1-0 waarna Tonegido direct antwoorde en voor het eerst op voorsprong kwam 2-1. Deze voorsprong werd in de eerste helft steeds behouden.

De teams konden naar hartenlust hun eigen spel spelen. Dit kwam mede door de uitstekend leidende scheidsrechters die beide ploegen lieten spelen en daardoor maar zelden met gele kaarten of tijdstraffen op de proppen hoefden te komen. Hierdoor won het handbal in deze wedstrijd. Tonegido zat aan het eind van de eerste helft beter in de wedstrijd, dat resulteerde in een 12-15 voorsprong na dertig minuten handbal.

De tweede helft moest op dezelfde wijze worden gespeeld om deze partij te winnen. Beide teams deden er nog een schepje boven op, iedereen wist dat het nu moest gebeuren. Tonegido bleef de bovenliggende ploeg al werd het gat van drie punten kleiner gemaakt. Helius kwam terug tot 20-20 daarna was het Tonegido dat twee keer achter elkaar scoorde 20-22. Dit gaf de ploeg zo veel kracht en zelfvertrouwen dat Helius de resterende 6 minuten niet meer dichterbij wist te komen.

Het slotoffensief van de ploeg uit Hellevoetsluis werd volwassen ongedaan gemaakt waarna er na 60 minuten handbal een 24-26 overwinning op het bord stond. Voor het eerst in drie jaar winnaar van de rangorde wedstrijden, nu voor twee á drie weken in de wachtkamer in de hoop dat er een plek vrij komt in de tweede divisie. Bij promotie zal Tonegido dit doen onder leiding van de nieuwe coach Rob Blokdijk. Hij neemt het roer over van Mathieu Swikker die na twee jaar Tonegido weer terug keert naar het oude nest bij de dames van DSO.

advertentie