Tonegido heren vergeten zich te vermannen

advertentie

HIPPOLYUSHOEF – De handbalheren van Tonegido speelden zondagmiddag hun thuiswedstrijd tegen Reehorst uit Ede. Tonegido stond voor het begin van de wedstrijd twee punten voor op de Edenaren. Er was Reehorst dus alles aan gelegen om het gat te dichten.

De eerste helft ging gelijk op met voor elke ploeg om en om een voorsprong. Tonegido kon ondanks de afwezigheid van drie vaste krachten goed bijblijven. Na dertig minuten was het verschil één punt in het voordeel van de Wieringers 10-9.

Rode draad zijn de vele blessures die de ploeg teisteren. Er werd nog geen wedstrijd compleet gespeeld en dit drukt een stempel op de prestaties dit seizoen. Desondanks is het knap te noemen dat Tonegido nog steeds bij de eerste vijf staat.

De tweede helft ging ook geheel gelijk op. Het werd een wedstrijd van de cirkelspelers. Zowel Maikel Baars als de cirkelspeler van Reehorst namen tien doelpunten voor hun rekening. Om en om scoorden de ploegen maar op het moment dat het echt moest gebeuren vergat Tonegido zich te vermannen waardoor de bezoekers uit konden lopen 20-26.

Te laat werd het eindoffensief ingezet waardoor er na twee keer dertig minuten een 24-27 nederlaag te slikken was. Zuur zo werd de nederlaag bestempeld omdat de ploeg zoveel beter wil en kan.

Volgende week zaterdagavond is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de nummer twee Unitas. Wie de groenwitten nog éénmaal wil komen aanmoedigen moet zorgen dat hij of zij om 19.30 uur een plekje heeft aan de Belterlaan.

advertentie