Tonegido geeft niet thuis en incasseert nederlaag

advertentie

DEN HAAG – Na drie knappe overwinningen op sterke tegenstanders leek Tonegido op weg om een goede reeks neer te zetten. Wie kon hun op dit moment stoppen!

Daar  hadden de heren van Hercules het passende antwoord op: Zij…. De wedstrijd, gespeeld in den Haag begon voor Tonegido nog wel goed en al snel stond er een 1-4 voorsprong op het bord. Lang mochten de heren er niet van genieten want het spel leek in geen velden of wegen op wat het de laatste weken was.

Hercules scoorde maar liefst 8 keer waardoor er tegen een achterstand van 9-4 werd aangekeken. De schade kon in de eerste helft nog enigszins beperkt worden gehouden. Er werd met vijf punten verschil gerust.

In de kleedkamer werd er aan een plan gesmeed om de punten toch mee naar Wieringen te nemen. Ondanks de wil om te winnen kwam Tonegido nooit echt in de wedstrijd en liep het verschil zelfs even op naar negen punten 27-18. Te laat werden de heren wakker en uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 34-31.

Een totaal onnodige nederlaag die Tonegido aan  zichzelf te danken had. De mannen staan weer met beide benen op de grond en weten nu ook dat in de hoofdklasse iedereen van iedereen kan winnen en dat er voor elke wedstrijd geknokt moet worden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Aristos op het programma, de messen zullen deze week geslepen worden om deze nare smaak weg te spoelen.

Verslag van Arjan Slaghekke

advertentie