Tonegido bewaard het beste voor het laatst

advertentie

Hippolytushoef – De handballers van Tonegido zijn de laatste weken flink op schot. Het lijkt er op dat het zo gewilde snelle spel van hun coach Mathieu Swikker zijn vruchten begint af te werpen.

De laatste drie wedstrijden werden overtuigend en met grote cijfers gewonnen. Zondagmiddag kwam Zaanstreek naar Wieringen voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Vanaf de eerste minuut werd er gestreden om elke bal en al snel was er een voorsprong van 4 punten. Door de variatie bij de vrije ballen werd steeds de oudste van de gebroeders Bakker vrij gespeeld waarna er een dodelijk schot werd afgevuurd op het vijandelijke doel waar de keeper niet eens op kon reageren. Het publiek werd getrakteerd op de beste wedstrijd van het seizoen.

De ene aanval was nog mooier dan de andere waardoor er met en 25 – 15 voorsprong werd gerust.

De tweede helft ging iets gelijkmatiger op maar Tonegido bleef steeds de boven liggende ploeg. Cirkelspeler Maikel Baars liet zien dat hij ook na zes weken absentie gewoon weer mee kon en tekende voor zeven doelpunten.

Doordat Tonegido in een moordend tempo bleef spelen kwam Zaanstreek geen moment in de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in een knallende 44 – 28 overwinning voor de Wieringers die door deze zege een flinke hap voor het doelsaldo namen.

Volgende week speelt de ploeg van Mathieu Swikker en Arjan Slaghekke zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Volendam is de tegenstander en bij winst is er nog een kleine kans dat de tweede plek word gehaald wat misschien nog resulteert in rangorde wedstrijden die recht geven op promotie naar de tweede divisie.   

advertentie