Tonegido begint seizoen met overwinning

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

AMSTERDAM – Voor de handbalheren van Tonegido begon het seizoen met een uitwedstrijd tegen AHC. Het afgelopen seizoen werd hier twee keer van gewonnen maar de ploeg moest op z’n hoede zijn want AHC heeft veel individuele klasse in zijn ploeg.

De eerste helft ging qua stand redelijk gelijk op, al had Tonegido toen al een veel groter gat moeten slaan dan de drie punten die ze in de rust voor stonden. Door tijdstraffen kwamen de groen/witten vier keer met een man meer te staan maar wisten hier niet van te profiteren. In tegendeel, AHC wist zelfs drie keer te scoren terwijl ze met vijf veldspelers stonden.

Direct in de tweede helft scoorde Tonegido de 13-17 een score die een slechte periode inluidde voor de Wieringers. AHC scoorde door een aantal 2 minuten straffen aan Tonegido zijde zeven! keer waarna de stand na 15 min was omgekeerd van drie punten voor naar drie achter  21-18.  

Door een grove charge van een AHC’er die met rood moest vertrekken kwam Tonegido terug in de wedstrijd. In een bloedstollend eind trok Tonegido verdiend de overwinning naar zich toe. Met een 24-25 stand keerden ze tevreden en opgelucht terug.

Aanstaande zondag spelen ze de eerste thuis wedstrijd tegen Vrone een nieuwkomer in de hoofdklasse.

Op dinsdag 17 oktober spelen de heren een bekerwedstrijd thuis tegen Kras Volendam dat uitkomt in de eerste divisie.

Wat zou het mooi zijn als de heren de geweldige sensatie van 2 jaar geleden zouden kunnen evenaren, toen werd ineen uitverkochte hal eredivisionist  TACHOS uit Waalwijk verslagen. Niks is onmogelijk met uw support in een volle hal. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Entree bedraagt € 2,50 en voor  kinderen tot 12 jaar € 1,50.

Tevens organiseert de sponsorcommissie weer een verloting met vele mooie prijzen.

De avond zal weer muzikaal worden omlijst door DJ E-SOUND.

advertentie