Tips van de ZeeVerse Vismarkt

advertentie

DEN OEVER – Elke zaterdagmorgen kunt u in de afslag op de Oeverse haven ZeeVerse vis kopen. Esmeraldea Loos-Dekker heeft voor de feestdagen nog enkele tips voor u.

Als u zaterdag naar de markt komt, kunt u het beste een koelbox, emmer of lekvrije bak meenemen. Op de markt staat een bak met ijs klaar voor u klaar. Als u eerst een laagje ijs in de emmer doet, dan de vis en daarover heen weer wat ijs, dan gaat het goed gekoeld met u mee naar huis.

Bij thuiskomst de schoongemaakte vis goed schoonspoelen. Als u de vis dinsdag of woensdag gaat gebruiken, kunt u mogelijk de vis invriezen. De avond voor gebruik in de koelkast leggen zodat het rustig ontdooid. Mocht u het vergeten zijn, kunt u het op de dag zelf ook in een bak met water leggen om te ontdooien. Geen warm water! Want dan begint het al te garen, maar gewoon in koud water. Zorgt u er wel voor dat de verpakking goed gesloten is. Als u de vis wil bewaren in een koelkast, deze apart legen van andere producten.

Vis die vacuüm getrokken is, is circa 4 dagen houdbaar in de koelkast. Houdt er wel rekening mee dat vacuüm trekken wat vocht onttrekt aan het product.

Schelpjes zijn prima te bewaren in de koelkast, u kunt ze eventueel in een natte theedoek wikkelen.

Dan de ongepelde garnalen. U kunt 2 dingen doen. U kunt de garnalen zaterdag meteen pellen en dan invriezen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de garnalen ongepeld in te vriezen en op de dag van gebruik pellen. Garnalen plat invriezen, geen zak, maakt het ontdooien gelijkmatiger, dan wel direct gaan pellen.

Zaterdag 22 december zijn we geopend van 8.00 tot 12.00 uur. Zaterdag 29 december én zaterdag 5 januari zijn we gesloten. Vanaf zaterdag 12 januari weer elke zaterdag geopend.

advertentie