Thuisbezoeken voor aanvraag paspoort, identiteitskaart en rijbewijs gaat door

advertentie

HOLLANDS KROON – Sinds half mei 2018 komt de gemeente Hollands Kroon bij de inwoners thuis om een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aan te vragen. Deze werkwijze is gestart als pilot en na een succesvolle periode heeft het college besloten hiermee door te gaan.

Op de website van de gemeente vult u het formulier in van het product dat u wilt aanvragen. U ontvangt via de mail een link om een afspraak in te plannen. Dit kan bij u thuis of op een andere (openbare) locatie naar keuze in Hollands Kroon. Een van de van de gemeente medewerkers komt dan bij u thuis langs om de identiteitscontrole te doen en de aanvraag met u af te ronden. U rekent tijdens het huisbezoek het product af met de medewerker met een pinbetaling. Het document krijgt u een week later thuisbezorgd. Dit scheelt u twee ritjes naar Anna Paulowna.

Op de website van de gemeente vindt u een stappenplan hoe u een product via de website kunt aanvragen en een afspraak kunt maken. U rekent tijdens het huisbezoek het product af met de medewerker met een pinbetaling. Ook vindt u hier het antwoord op veel gestelde vragen.

advertentie