Theaterconcert Simonez in Cultuurschuur

advertentie

Simone Z (foto Hans van de Burg)

WIERINGERWERF – SimoneZ bestaat uit Simone (zang en contrabas) en Dirk-Jan Zuurbier (gitaren en andere snaren). Op 20 oktober 2018 was de première van hun theaterconcert; und Schmerz en Smart et Amour.

In hun toer door Noord-Holland doen ze ook de Cultuurschuur aan op 23 maart aanstaande.
Een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden.
Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het  lied met een lach en een traan, een lied met de  grote overbekende thema’s die de mens bezighouden. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen worden in ‘und Schmerz en Smart et Amour’ .
‘Het levenslied’ uit Nederland, maar ook ver- en hertalingen van Simone en anderen. De song, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De nummers worden met zichtbare en onzichtbare draden  verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de passie van de  liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk.  IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken.  De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol  liefde en passie.

De aanvang van het concert is 20.00 uur en reserveren kan via simone.z@planet.nl of 0224-540597

 

 

 

advertentie