Theater met een boodschap en toch amusement

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Achter iedere voordeur schuilt ‘Een eigen thuis’, Nederland vergrijsd en we blijven zo lang mogelijk ‘lekker thuis’. Vrouwen van Nu Wieringen organiseert met dit thema een bijeenkomst op 15 november.

Om dit thema onder de aandacht te brengen heeft de vereniging Theater TOM benaderd, deze neemt met een vette knipoog alle diensten van de thuiszorg onder de loep. En dat mag of moet misschien wel want verzorgingshuizen zijn verleden tijd en uit de mode en voortdurend zijn er nieuwe inzichten en werkmethodes om het de cliënt naar de zin te maken. Met een beetje geluk worden vrienden, familie en lieve buren mantelzorgers. Zo niet dan komt gewoon de Thuiszorg. De cliënt is toch immers koning of niet soms?

TOM staat voor Theater Op Maat, de leden van de groep komen uit Purmerend, Wognum en Zuidoostbeemster. De zeven enthousiaste vrouwen met een zorgachtergond, spelen theatervoorstelling gerelateerd aan de zorg. Het is theater met een boodschap, waar de spelers improvisatie niet uit de weg gaan zodat het spel telkens net even anders is en levendig blijft. Inmiddels heeft de groep al ruim honderd voorstellingen verzorgd met verschillende thema’s want de zorg blijft in beweging. Het is amusement met een serieuze ondertoon.

Afdeling Wieringen houdt haar bijeenkomsten in het zorgcentrum Noorderlicht, Parklaan 41 te Hippolytushoef, aanvang 20.00 uur. Entree voor leden € 5,=, niet leden € 10,00, dit is inclusief koffie of thee en consumptie in de pauze. Spreken de bijeenkomsten en activiteiten u aan, wordt dan lid van de Vrouwen van Nu. De contributie bedraagt voor 2018 € 51,50. Voor vragen neem vrijblijvend contact op met secretaris Joke van Hoppe, vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of bezoek de website: www.vrouwenvannu.nl

(foto: het gezelschap theater TOM)

advertentie