Textielkunst gaat Netwerken

advertentie

SCHOORL – De Textielkunst expositie Netwerk heeft handwerk kunstenaars uit geheel Noord-Holland uitgedaagd tot creatieve prestaties en dat heeft bijzonder goed uitgepakt.

Maar daar blijft het niet bij, ook andere inspiratiebronnen zijn aangeboord. De creaters hebben gewerkt met moderne en klassieke technieken tot eigentijdse quilts. Al deze werkstukken zijn te bewonderen tijdens de unieke tentoonstelling van Vrouwen van NU, van 23 tot en met 25 maart in de Blinkerd in Schoorl.

Handwerken oubollig en op sterven na dood. ABSOLUUT niet, het tegendeel wordt bewezen door deze grote Textielkunst tentoonstelling. De technieken die zijn gebruikt zijn zo divers, denk daarbij aan viltobjecten als gevilte vazen en objecten, vernaaide Markerlinten, vrij naaimachine borduurwerk, schalen van zelf geverfde stoffen en quilts en art-quilts maar ook borduurwerk in Hardanger- en Richelieutechniek en verrassende vezelplaten. Al deze technieken zijn gebruikt voor persoonlijke accessoires en voor verfraaiing van het in- en outdoor interieur. Alle creaties zijn uniek en origineel.

Tevens is er aandacht voor de vele objecten van het extra project, dat uitgezet is onder de provinciale leden. Tijdens de openstelling wordt door middel van demonstraties uitleg gegeven over diverse handwerktechnieken, zijn er diverse stands met handwerkmateriaal, boeken en cadeautjes. Verder ligt het complete Textielkunstprogramma voor het komende seizoen ter inzage.

De toegangsprijs is voor leden €4,- en niet leden € 5,-, kinderen mogen gratis een kijkje nemen.
Locatie: de Blinkerd Heerenweg 150, 1871 EM Schoorl. Openingstijden: 23 maart: 11.00-17.00 uur; 24 en zo 25 maart: 10.00-17.00 uur. U bent van harte welkom, meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/noord-holland.

 

 

advertentie