Teamprestatie helpt Tonegido/Kleine Sluis langs VVW

advertentie

De handballers van Tonegido/Kleine Sluis hebben te maken met een ware blessuregolf. Tel daar nog 3 basisspelers bij op die vanwege werk en vakantie afwezig waren en het slechte recept voor een wedstrijd tegen het als nummer twee geplaatste VVW is klaar.

Met  de vorige wedstrijd tegen VVW nog in het hoofd en de wetenschap dat toen een voorsprong onnodig werd weggegeven zou het een moeilijke middag worden. De beginfase liet een ander beeld zien dan verwacht. Tonegido Kleine/Sluis begon goed aan de wedstrijd en kon zelfs de voorsprong pakken. Steeds kwamen de ploegen bij elkaar langszij wat resulteerde in een 13-13 ruststand.

De tweede helft begon goed en Tonegido pakte een verschil van twee punten 15-13 en 16-14.

Daarna was het VVW die een heel goede fase kende en vier keer scoorde en daardoor de achterstand van twee omdraaide naar een voorsprong van twee 16-18.

Met twee good old spelers uit het tweede en een zeer verdienstelijk spelende junior uit de A jeugd liet Tonegido zien dat het wel degelijk een teamprestatie neer kan zetten. Met een portie enthousiasme en wilskracht voor elkaar scoorde Tonegido op zijn haar beurt vier keer en was de voorsprong daar 22-20.  Een voorsprong die VVW niet meer te boven kwam, zelfs niet toen Tonegido de laatste 2 minuten met vier man kwam te staan na twee tijdstraffen.

De verdediging van vier werd door de coaches en het publiek door de laatste twee minuten geschreeuwd. Uitslag 26-24, een zwaar bevochten maar terechte overwinning door een zwaar gehavend TEAM!!!

advertentie