Swim to fight Cancer

advertentie

BREEZAND – Woensdagmiddag 18 april was in zwembad Den Krieck de aftrap voor Swim to fight Cancer, dit jaar wordt Swim to Fight Cancer Hollands Kroon gehouden op zondag 16 september 2018. Er dan wordt gezwommen in ’t Oude Veer en het zwemfestijn begint vanaf ’s middags 15:00 uur. Het is een recreatieve zwemtocht en gaat er dus niet om wie er het eerste binnenkomt of het snelste tijd gezwommen heeft.

Iedereen die de zwemkunst machtig is, zwemvaardigheid A en B wordt aangeraden, kan meedoen. Jong of oud, als je maar kan zwemmen. Het is juist zo mooi om eens iets daadwerkelijk te kunnen doen voor al degenen die getroffen zijn door kanker. Ter info: 1 op de 3 mensen krijgt met deze vreselijke ziekte te maken. Machteloos langs de kant staan actief omzetten door 1 of 2 kilometer te zwemmen, dit is echt een super goeie manier om je steentje (lees euro) bij te dragen.

Verwacht wordt dat iedere deelnemer die zich voor vijftig euro kan inschrijven, minimaal zo’n 250 euro aan sponsorgeld binnenhaalt. Dat kan op vele manieren, je kunt je bijvoorbeeld al laten sponsoren door je trainingsactiviteiten bij te houden en voor iedere kilometer die je gezwommen hebt 1 euro te vragen.

Om goed voorbereid op 18 september het open water van ’t Oude Veer in te springen, worden er door ons vooraf clinics gehouden, denk aan zwemtrainingen, ademhalingsoefeningen door middel van yoga en een bootcamp. Op de dag zelf uiteraard een uitgebreide warming up zodat de spieren goed los komen.

Op zondag 16 september zal alles op en rond ’t Oude Veer in het teken staan van Swim to Fight Cancer. Aanstaande zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur in Noordkop Nieuws programma op Noordkop Radio belt het team met Yvonne Hoebe voor meer info over deze actie.

Noordkop Radio - Uitzending Gemist

advertentie