SV Kleine Sluis genomineerd voor Nuon Club Competitie

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Anna Paulowna – Voetbalclub SV Kleine Sluis is doorgedrongen tot de finale van de Nuon Club Competitie. In totaal zijn vijftig sportverenigingen genomineerd. De jury ontving talloze creatieve ideeën vanuit het hele land, de meeste uit Noord-Holland. SV Kleine Sluis werd genomineerd met hun idee om energie op te wekken door de spelers uit te rusten met kleine windmolentjes.

Van de vijftig genomineerden van deze landelijke energiebespaarwedstrijd winnen uiteindelijk negen amateur sportclubs een cheque van 10.000 euro. Dat bedrag mogen de sportverenigingen investeren in energiebesparing en duurzame energie. Om te winnen, moeten de voetballers van SV Kleine Sluis nu zelf campagne voeren om zoveel mogelijk publieksstemmen binnen te slepen.

Alle genomineerden en hun inzendingen zijn te vinden op nuon.nl/club. Op deze website kan ook tot 16 november 2016 worden gestemd. De negen winnaars worden donderdag 17 november 2016 bekend gemaakt.

De vijftig genomineerde clubs zijn geselecteerd door de jury van de Nuon Club Competitie. Die bestaat uit sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As, Nuon-CEO Peter Smink en twee energieadviseurs van Nuon: Rob van der Plas en Ruud Jansen. De jury selecteerde de genomineerden op basis van creativiteit en energie die in het maken van de inzending is gestoken.

De jury werd dit jaar positief verrast door de vele originele inzendingen. Naomi van As: ”Het is fantastisch om te zien hoeveel tijd en moeite clubs hebben gestoken in het maken van een leuke inzending. Zo kwamen we een heel stripverhaal tegen over een tennisracket met zonnecellen daarop. Ook mooi is een animatiefilm met ouders op spinningfietsen, die niet alleen hun kinderen komen aanmoedigen, maar tegelijk al fietsend langs de lijn energie opwekken. Heel grappig en nog goede ideeën ook!”

Sinds 2014 organiseert Nuon jaarlijks de Nuon Club Competitie. Daarmee inspireert het energiebedrijf sportclubs om de energierekening te verlagen. Veel clubs kunnen met eenvoudige maatregelen flink besparen, weet energieadviseur Rob van der Plas van Nuon. “Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker. Uit onze analyses blijkt dat clubs gemiddeld alleen al vijftien procent kunnen bezuinigen op aardgas door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen. Maar ook met energiezuinigere verlichting en spouwmuurisolatie is veel winst te boeken.” Meer bespaartips zijn te vinden op de Facebookpagina van Energiecoach Rob.

advertentie