Succes/Vakagarage Verfaille Da 1 kampioen

advertentie

HIPPOLYUSHOEF – Zaalvoetbalvereniging Succes dames 1 is kampioen geworden in de SZVV 2e klasse. De directe concurrent en nr. 2 in de stand Dirkshorn dames 2 verloor hun laatste wedstrijd met 4-2 tegen VZV Dames 1. Dirkshorn moest die wedstrijd met 0-20 winnen om Succes nog te kunnen achterhalen.

Dit is het 2e kampioenschap in 2 seizoenen voor de dames. Vorig seizoen werden ze ook al kampioen in de 3e klasse. Dit seizoen begon echter heel stroef voor Succes. De 1e wedstrijd voor de beker werd al gelijk verloren. Daarna volgde nog een verlies partij en een gelijkspel.

Langzamerhand begon de doelpuntenmachine van coach Sonja Verfaille te lopen. Er volgden een aantal dikke winstpartijen. En in de winterstop stonden de dames al bovenaan. In Februari waren er door blessures op eens 2 verliespartijen. Hierdoor zakten de dames naar plek 2 in de stand. Het kampioenschap leek verkeken.

In de slotfase van de competitie liet de nieuwe nr.1 Dirkshorn punten liggen. En de Succes dames geloofden er weer in. Met een sterke eindsprint haalden ze het kampioenschap binnen. Het kampioenschap werd afgelopen vrijdag gevierd in de Kasteleen. De dames werden daar gehuldigd voor hun top prestatie. Ze promoveren volgend seizoen naar de SZVV 1e klasse.

advertentie