Succes wint onverdiend

advertentie

ANNA PAULOWNA – Zaalvoetbalvereniging Succes speelde in deze wedstrijd met bijna dezelfde opstelling als vorige week. Stan de Koning was afwezig wegens ziekte en Robin Meilink is geblesseerd. Jop van den Esschert was op vakantie. FC De Ark was vorig seizoen als 3e geëindigd in de 1e klasse.

De wedstrijd begon rustig. De twee teams waren elkaar aan het aftasten. Succes begon wat rustiger dan normaal. Ze hadden maar 1 wissel en moesten dus hun krachten doseren. Al gauw kreeg de Ark enkele goede kansen. De paal en laat werd ook al geraakt door de Ark. Succes kwam langzamerhand meer in hun spel zonder echte grote kansen te creëren. De ruststand was 0-0.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. De Ark kwam op 1-0 na een uitgespeelde aanval. Succes ging wat meer druk zetten en kreeg al gauw meer kansen. Na een mooie aanval wist Stef de koning te scoren, 1-1. De Ark zocht meer in de aanval en kregen een onterechte strafschop. Deze werd beheerst binnen geschoten, 2-1. Succes ging nog meer op de aanval spelen. Ze kregen een counter te verwerken, die ook beheerst werd binnen geschoten door de Ark, 3-1. Na een mooie individuele actie van Pieter Mulder punterde hij de bal binnen, 3-2.

Enkele minuten later kreeg de Ark met wat fortuin de bal mee en scoorde de 4-2. De wedstrijd leek beslist met nog 5 minuten te gaan. Succes ging alles of niets spelen en de mannen van de Ark kwamen conditioneel in de problemen. Youri Jansma wist de aansluitingstreffer te scoren.

Coach Meilink besloot gelijk keeper Sandor Doesburg te wisselen voor een speler. Youri Jansma ging als keeper meevoetballen. De Ark was van slag en bij dubieuze beslissing van de scheids profiteerde Succes van de verwarring en schoot via Pieter Mulder de gelijkmaker binnen, 4-4.

Met nog een minuut te gaan ging de keeper van Succes weer op doel. Succes was tevreden met een punt. De Ark kwam niet meer in hun spel en waren enorm geïrriteerd. In de allerlaatste seconden schoot de man in vorm Maikel Hoekstra net voorbij de middenlijn de bal binnen, 4-5. Een onterechte overwinning voor de mannen van Succes. Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 tegen Zeemacht 2.

De opstelling: S. Doesburg(Doel), Y. Jansma, Stef de Koning(allen achter), M. Hoekstra, P. Mulder, B. de Kleine(allen voor). Coach R. Meilink. Afwezig: Stan de Koning, J. van den Esschert, R. de Bie(Coach)

advertentie