Succes niet opgewassen tegen Alkmaarders

advertentie

Foto: aangeleverd

ALKMAAR – Zaalvoetbalvereniging Succes speelde hun 19e competitiewedstrijd uit in de sporthal Alkmaar Noord tegen Team Alkmaar/Sportstars 1. Succes was voor deze wedstrijd bijna helemaal compleet. Maikel Hoekstra is voor 2 wedstrijden geschorst na zijn rode kaart.

Team Alkmaar/Sportstars stond 2e in de 1e klasse. Ze hadden de 2e periode gewonnen. Succes stond 7e en heeft het moeilijk in de 3e periode. Oud eredivisie speler Ton Hofkamp speelt in dit team. Eerder dit seizoen verloor Succes ruim thuis met 6-2.

Team Alkmaar begon heel scherp, zette gelijk druk. Dit leverde in de eerste minuten al tot een goede kans. Hofkamp schoot van afstand keihard door de benen van de keeper van Succes, 1-0. Succes was wakker geschud. Team Alkmaar bleef de gehele 1e helft het betere van het spel hebben. Hun hele spel draaide om Hofkamp. Hij bepaalde alles, duidelijk een paar maten te goed voor de 1e klasse. Succes kwam er sporadisch uit. Aan het eind van de 1e helft kreeg Team Alkmaar een vrije trap dichtbij het doel van Succes. De bal werd keihard binnen geschoten door Hofkamp, 2-0. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Al bleek Team Alkmaar kwetsbaar als Hofkmamp wissel zat. De thuisclub wist na een fraaie aanval weer te scoren en even later werd het zelfs 4-0 door Hofkamp, na een mooie stift over de keeper van Succes.

Succes ging iets beter spelen en na een mooie aanval schoot Marc v.d. Kooy binnen, 4-1. Even later scoorde Team Alkmaar uit een ingestudeerde corner, 5-1. Na een goede actie van Pieter Mulder, scoorde hij de 5-2. Team Alkmaar scoorde nog de 6-2. En het slotakkoord was voor Stan de Koning. Hij schoot van eigen helft met een mooie boogbal bijna over de keeper. De keeper liet de bal uit zijn handen glippen, 6-3. Volgende week speelt Succes thuis tegen Pellor 1 en dan moet er nodig punten gepakt worden.

De opstelling: S. Doesburg(Doel),Stef de Koning, R. Meilink, Stan de Koning(allen achter), Y. Jansma, M. v.d. Kooy, P. Mulder(allen voor). Coach:- Afwezig: M. Hoekstra, B. de Kleine, R. de Bie

advertentie