Succes kampioen zaalvoetbal

advertentie

DEN HELDER – In een volgepakte sporthal kon Succes bij een gelijkspel kampioen worden. Het was de wedstrijd tussen de nr. laatst en nr. 1 in de stand van de KNVB 2e klasse. Eerder dit seizoen had Succes 17-1 gewonnen.

Pellor begon voortvarend aan de wedstrijd. Ze zette Succes gelijk onder druk. Het leek al snel een hele andere wedstrijd te worden, dan de heenwedstrijd. Dit kwam mede doordat ze zich versterkt hadden voor de laatste wedstrijden.

Zo werd er bij de vorige wedstrijd al 6-1 gewonnen van de nr. 2. Succes kwam langzaam beter in hun spel. Ze kregen al een aantal grote kansen zonder succes. Vlak voor rust maakte Youri Jansma zijn rentree in het veld na maandenlang afwezig te zijn door vervelende blessures. Maikel Hoekstra wist de 0-1 uit een onmogelijke hoek te scoren. De ruststand was 0-1.

De 2e helft kende in het begin hetzelfde spelbeeld. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Succes stond weer ouderwets goed te verdedigen. Pellor drong steeds meer aan. Hierdoor kreeg Succes meer ruimte en een aantal grote kansen.

Het vizier stond bij Succes niet helemaal scherp. Na een lange bal van achteren wist Maikel Hoekstra zeer fraai de 0-2 te scoren. Vlak daarna scoorde Pellor de 1-2 na een zeer mooie actie van hun beste speler. Het spelde golfde heen en weer. Uiteindelijk scoorde Bart de Kleine de bevrijdende 1-3.

Pellor ging nu nog meer op de aanval spelen. Keeper Sandor Doesburg verrichte nog een aantal miraculeuze reddingen. In de laatste minuten scoorde Pellor toch de nog de 2-3. Dit was tevens de eindstand. Succes is hiermee kampioen geworden van de KNVB 2e klasse A.

De opstelling: S. Doesburg(Doel), R. Meilink, S. de Koning, M. Hoekstra, M. Uijthof(allen achter), J. van den Esschert, B. de Kleine, Y. Jansma(allen voor). Coach R. de Bie.

advertentie