Succes houdt kampioen Winkel met moeite op doelpuntloos gelijkspel

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – In de topper tegen Winkel heeft Succes één helft flink tegenstand kunnen bieden tegen de koploper Winkel. Na afloop van het doelpuntloze gelijkspel mocht de thuisploeg van geluk spreken dat keeper Martijn Lont in bloedvorm stak en de gasten alleen nog maar bezig waren met het naderende kampioenschap.

Voorafgaande het duel was er nog een kleine theoretische kans dat bij winst van Succes er nog gestreden kon worden om de titel in de vierde klasse. Maar echt reëel was deze kans niet. Echter punten afsnoepen van de naderende kampioen betekende wel dat Succes als mogelijke nummer twee van de eindrangschikking zijn eerste nacompetitie wedstrijd thuis mag spelen. De start van Succes was dan ook veelbelovend en het maakte Winkel meer dan lastig in het eerste bedrijf. Zonder de geblesseerde Jeroen Metselaar, Toine Bugel en het aanvalsduo Jop van den Esschert en Kevin de Bruin deed het elftal van Jan Loew in niets onder van de gedoodverfde kampioen, die met met twee bussen vol toeschouwers was afgereisd naar de Belt. Succes schiep zich zelfs de eerste belangrijke kansen naar een afwachtend begin. Jeroen Norder kon net niet goed anticiperen op een ragfijne voorzet van Jesse de Jonge en dezelfde Norder schoot net aan over nadat hij zijn directe tegenstander met een ‘poort” gedold had.

Zwabberbal
Pas na een klein halfuur spelen deed de formatie van Martijn Gootjes iets terug in aanvallend opzicht. Chris Ursem mocht aanleggen voor een vrije trap en zijn gevaarlijke zwabberbal werd ternauwernood gekeerd door de uitstekend keepende Martijn Lont. Het antwoord van de thuisclub liet niet lang op zich wachten. Na een wervelende aanval ingeluid door Youri Jansma produceerde Bart de Kleine een mooie lob die moeizaam gekeerd werd door keeper Nino Bosch. De makkelijk ogende rebound was echter geen prooi voor de instormende Maikel Hoekstra die jammerlijk over de bal heen maaide. Na een verraderlijk schot van Jens Kaan veranderde het spelbeeld geleidelijk in het voordeel van de gasten. Voor de theepauze wisten Jim Berendt en en Jeffrey Bijvoet geen raad met de honderd procent kansen. Dit was mede te danken aan de uitblinkende doelman Martijn Lont die subliem redde op een van richting veranderd schot.

Was de thuisclub voor rust nog meer dan gelijkwaardig aan Winkel na rust lagen de verhoudingen anders. Winkel startte een stuk energieker aan het tweede bedrijf en middels snelle uitbraken werd het keer op keer gevaarlijk. De thuisclub mocht van geluk spreken dat bij de gasten veelal de beslissende eindpass ontbrak en dat de afronding te wensen overliet. Respectievelijk Berendt, Jacco Fijnheer en Ursem hadden de openingstreffer op hun schoenen maar paal en uitstekend keeperswerk van Lont stonden een treffer in de weg. Succes daarentegen kwam nog zelden in de zestien van de tegenstander en als het er eens kwam verzandde alle goede bedoelingen in niets. Het enige wat de Wieringers nog konden doen was tegenhouden en dat lukte wonderwel. Al werd het elftal wel getrakteerd op vijf gele prenten uitgereikt door de jonge en veelbelovende scheidsrechter Daley Heesakkers, die voor rust foutloos, maar erna ietwat pietluttig floot.

Strijdbijl
Met nog vijf minuten op de klok werd in ene de strijdbijl begraven. Winkel dat genoeg had aan een punt en Succes dat ook wel kon leven met een gelijkspel geloofde het verder wel en zo stevende de wedstrijd af op een doelpuntloos gelijkspel. Wat volgde was een soort status quo. Heeshakkers trok dan ook geen seconde bij en floot na exact 90 minuten af waarna de champagne kurken konden worden opengetrokken door de spelers van Winkel en de meegereisde supporters. Succes wacht nu naar alle waarschijnlijkheid de nacompetitie. Of deze eerste wedstrijd thuis zal zijn is nog de vraag omdat mede concurrent DWOW in de allerlaatste minuut de volle winst pakte en zodoende nog niet uitgeschakeld is voor de tweede plek. Volgende week wacht Dirkshorn thuis en is er misschien iets meer duidelijk.

 Verslag: Klaas Jan Klein

advertentie