Stoommachinemuseum verwelkomt 15000ste bezoeker in 2018

advertentie

MEDEMBLIK – Vrijdag 26 oktober ontving het Nederlands Stoommachinemuseum zijn 15000ste bezoeker dit jaar.

Daimy en Dylano Sonneveld uit Hoogwoud bezochten het museum samen met hun ouders. Ze waren hier twee jaar geleden ook al en hadden van het herfstprogramma gehoord. Voor vader en moeder waren er bloemen en ‘vuurwater’. Broer en zus kregen een beer en mochten in junioroverall de stoker helpen. Als beloning ontvingen zij het diploma hulpstoker!

De medewerkers van het museum zijn erg blij met dit resultaat. “Het was een drukke week. Bijna 200 bezoekers per dag, maar we zijn blij dat de activiteiten die we in de herfstvakantie georganiseerd hebben in de smaak vallen” aldus een van de vrijwilligers.

Ook het laatste weekend van de herfstvakantie is er nog van alles te doen. Behalve alle stoommachines binnen staat ook de baggermolen het hele weekend onder stoom. Zaterdag 27 oktober kunnen kids net als Daimy en Dylano hun hulpstoker-diploma halen, en sieraden maken met de Niedorpse goudsmid of stoompluimkoekjes bakken met bakker Bes. Zondag 27 oktober is de smederij geopend en de smid aanwezig. Wie hem goed helpt bij het bedienen van de blaasbalg verdient ook nog een hulpsmid-diploma. In de middag kun je tekenen en knutselen in het stoomatelier. En natuurlijk kun je net als altijd de speurtocht doen en kleine stoommachines laten draaien. Zie ook  www.stoommachinemuseum.nl

advertentie