Speurtocht langs de dijkversterking

advertentie

Coupure deuren

DEN OEVER – Benieuwd naar wanneer, wat, waarom precies gebeurt aan de Havendijk? Loop dan de foto- of coordinatenspeurtocht. Een coordinatenspeurtocht is voor alle leeftijden, gebruik makend van GPS-ontvangers.

Je navigeert tijdens het spel naar een specifieke set van GPS coördinaten. Op deze manier kom je op een interactieve manier alles te weten over de dijkversterking in Den Oever.

Je kunt de speurtochten hier downloaden of ophalen in het informatiecentrum. Wil je nog meer beleven? Bekijk dan bijvoorbeeld de foto expositie van Jan Wessels in het informatiecentrum, de viewer op het haventerrein of boek een rondleiding langs de dijkversterking (aanmelden via m.ros@hhnk.nl).

Projectinformatie
De 900 meter lange Havendijk in Den Oever voldoet niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom versterkt Van Oord – in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) – deze dijk. De werkzaamheden worden in 2019 afgerond, zo zorgen we ervoor dat Den Oever en het achterland in de toekomst goed zijn beschermd tegen hoogwater vanuit de Waddenzee, en dat inwoners kunnen blijven wonen, werken en recreëren. De realisatie van deze dijkversterking gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Hollands Kroon, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en een actieve adviesgroep die onder andere de bewoners, bedrijven, recreatieondernemers en belangenorganisaties vertegenwoordigt.

Informatiecentrum van maandag tot en met vrijdag tot 16.00 uur geopend aan de Voorstraat 20 in Den Oever

advertentie