Speeltuin Helderse Buurt feestelijk geopend (Video)

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Al 65 jaar is in een wijk van Hippolytushoef genaamd ‘De Helderse Buurt’ een speeltuin gevestigd en deze vierde dit heugelijke feit met een dag vol festiviteiten. De seizoen opening was er, een nieuw toestel, een vrolijke clown en een overheerlijke barbecue.

“ Het kan niet mooier met het weer en de opkomst van de ouders en de kinderen is voortreffelijk. Ja hier geniet ik van”, aldus een trotse voorzitter Bjorn Ham. Nog maar één jaar staat hij aan het roer van de vereniging maar hij behoorlijk trots op alles wat met de speeltuin te maken heeft. Al zou hij het wel fijn vinden als er wat meer vrijwilligers bij komen, want dat blijft toch een moeilijk punt.

Maar deze dag was het gewoon genieten van het weer, spelende kinderen en lekker kletsen met elkaar. De vereniging werd vandaag tweemaal verrast met een nieuwe speeltoestel en een cheque.

De Rabobank heeft een coöperatiefonds en deze stelt geld beschikbaar aan goede doelen in de samenleving. En daar is deze speeltuin een goed voorbeeld van. Daarom heeft de bank gezorgd dat er een spiksplinternieuw toestel kon worden aangeschaft. Deze werden door vele kinderhanden onthuld.

De soroptimistclub Wieringerland had ook een mooie verrassing voor het bestuur in de vorm van een cheque. Volgens de soroptimisten heeft de speeltuinvereniging een aantrekkelijke uitstraling en stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling.

Na alle plechtigheden kon het plezier voor zowel de jeugd als de ouderen beginnen. De kinderen konden naar hartenlust spelen op alle toestellen en de volwassenen konden hun maag vullen aan de barbecue.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie