Speciale Kerstmarkt Wieringerwerf in het teken van 3FM Serious Request (video)

advertentie

Foto Marcel Glim Sander en Eva komen aan in Wieringerwerf

WIERINGERWERF: 3FM DJ’s Sander Hoogendoorn en Eva Koreman arriveren in Wieringerwerf.

De twee DJ’s lopen routes in de kop van Noord Holland en kwamen vanmiddag rond 14:30 aan in Wieringerwerf. Morgen staan ze weer vroeg op voor de volgende etappe.

Ambtenaren van Hollands Kroon kwamen spontaan op het idee om dit jaar medewerking te verlenen aan Serious Request, een actie georganiseerd door radiostation 3FM.

Ambtenaren van Hollands Kroon bedachten namelijk het idee om jonge bomen te gaan verkopen. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen een bijdrage storten om het idee te steunen. Op dit moment wordt er door de Gemeente gekeken waar de bomen het beste geplant kunnen worden. De bedoeling is om de jonge aanplant in het voorjaar van 2019 in de grond te doen tijdens de landelijke bomenplantdag. Verschillende basisscholen zullen daaraan hun medewerking verlenen.

Dit jaar staan er bij het vernieuwde Serious Request drie thema’s centraal, waaronder ‘Bescherming tegen Natuurgeweld’ en ‘Reanimatie in Nederland’. Samen met de agrarische jongeren van LTO Noord wil de gemeente tijdens de kerstmarkt geld inzamelen voor deze specifieke doelen.

De kerstmarkt aan het Omtaplein te Wieringerwerf duurt nog tot 20:00 vanavond en is sfeerrijk verlicht door vuurtonnen, en daarnaast kun je ook je handen lekker warmen aan het vuur.

Voor de veiligheid is ook gezorgd, zowel de Brandweer als de EHBO zijn aanwezig.

Fotos Marcel Glim

advertentie