Speciale editie Beeld in Tuin Anna Paulowna

advertentie

ANNA PAULOWNA – In het weekend van 16 en 17 juni vindt in Anna Paulowna het evenement Beeld in Tuin plaats. Het is de tiende keer dat de stichting Kunst en Cultuur kunstenaars naar Anna Paulowna haalt en koppelt aan trotse tuinbezitters. Meerdere muzikanten en bands zijn bereid gevonden om deze speciale editie muzikaal te begeleiden. Ook zijn er twee installaties te bewonderen die door kinderen en buurtbewoners zijn gemaakt.

Beeld in Tuin start dit jaar bij Anna aan de Molenvaart 259, nabij het station. De route is te fietsen, maar met zo’n 3 km lang ook goed te lopen. De deelnemende tuinen bevinden zich aan de Molenvaart, de Spoorsingel en in de woonwijk Elshof. De getoonde kunst varieert van cortenstaal, keramiek, steen en textiel tot gefuseerd glaswerk.

In het Klaverblad staat een installatie van buurtbewoners. Deze is gemaakt onder begeleiding van Geertje Tjalma van onder meer Kunsteducatiecentrum Triade.

Eke Wijngaard van de Knutsbus begeleide de kinderen van de BSO Jump In. Die vervaardigden ara’s (ter vervanging van de gestolen ara’s van Hoenderdaell). Deze hangen in het groen bij het plantsoen Berkhout. Geertje en Eke zijn beide gespecialiseerd in het gebruik van afval- en natuurlijke materialen.

Programmaboekjes met de route zijn bij de tuinen beschikbaar. Op beide dagen zijn de tuinen geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

advertentie