Spaarweken voor spaarkanjers

advertentie

REGIO – Van 15 tot en met 26 oktober zijn de spaarweken bij Rabobank Kop van Noord-Holland. Rabo-spaarkanjers in de leeftijd van 0 en met 11 jaar mogen hun spaarpot legen en krijgen dan een leuk cadeautje. Zij zijn welkom in de kantoren van Den Burg, Den Helder Julianaplein, Schagen en Wieringerwerf.

Financiële zelfstandigheid
De Rabobank vindt het belangrijk dat kinderen goed worden voorbereid op hun financiële zelfstandigheid. Rosanne Hoekstra, adviseur Dagelijkse Bankzaken, vertelt: “Kinderen die al jong zelf leren kiezen waaraan zij hun geld uitgeven, komen later minder vaak in financiële problemen. Wij geven tips om kinderen spelenderwijs te leren omgaan met geld.”

Sparen voor een kip
“Laatst kwam een jongen van een jaar of tien met zijn moeder aan de balie. Hij wilde € 20,- opnemen om een kip te kopen. Een kip? Vroeg ik verbaasd. Zijn moeder zei ‘hij is van plan eieren langs de weg te gaan verkopen en ik zei hem: investeer dan eerst maar eens in een kip. Dit gesprek is mij bijgebleven omdat ik dit ook mijn kinderen wil meegeven. Door te laten zien dat er achter elke euro een bepaalde arbeid schuil gaat, leren kinderen beter met geld omgaan en zijn ze beter voorbereid op de toekomst.” vervolgt Rosanne.

Leren omgaan met geld
Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar is er de gratis zakgeld-app Rabo PinPin. PinPin is een virtuele pinguïn die je kind – net als de Tamagotchi uit de jaren ’90 – dient te verzorgen. Met behulp van de app leren kinderen omgaan met geld door het spel te spelen. Met de techniek van Augmented Reality is het mogelijk objecten zoals PinPin te projecteren in je omgeving. De animatie zet aan tot spelen en leren omgaan met virtueel geld.

Meer informatie is te vinden op de website: www.rabobank.nl/kvnh

advertentie