Soroptimistclub Wieringerland toont Verborgen Schatten in Hollands Kroon Goede doel Make over Mansion

advertentie

HOLLANDS KROON – Op 8 oktober organiseert Soroptimistclub Wieringerland de eerste Verborgen Schatten route door Hollands Kroon. Wat gaat er schuil achter de voordeur? Dat is de vraag, die mag worden gesteld op de elf adressen, op Wieringen, Anna Paulowna en Wieringerwaard.

Bijzondere privé verzamelingen die zelden of nooit worden getoond maar die met passie bij elkaar zijn gesprokkeld en deze keer voor het goede doel worden tentoongesteld op mooie locaties. De collecties zijn divers, uniek en voor elk wat wils.

‘We wilden eens iets anders organiseren en onze evenementen meer spreiden. We hebben met veel plezier zestienmaal de Wieringer tuinronde georganiseerd waar ruim honderd tuineigenaren belangeloos aan hebben meegewerkt. Dat is echt geweldig. Maar juni, wanneer de tuinen op zijn mooist zijn, raakte onsinziens vol aan diverse evenementen. Eigenlijk kwamen we door toeval op dit idee en toen we het bekend maakten en verzamelaars besloten zich aan te melden, kwamen we er achter dat er veel mensen zijn die bijzondere collecties verzamelen en daarbij op unieke locaties. Welke en waar? Dat blijft nog even een verrassing’, vertellen Anja Moeijes en Juliëtte Hulzebos namens de organisatie. Er is gekeken naar diversiteit van de verzamelingen en locaties, dit om de route interessant te maken en zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om mee te doen. Inmiddels is de kaartverkoop, met route verkrijgbaar op de verschillende voorverkoop adressen.

Het goede doel waar de route voor wordt georganiseerd is stichting Make over Mansion, actief in de kop van Noord-Holland. De stichting uit Anna Paulowna heeft tot doel kinderen die langdurig ziek aan huis zijn gebonden een droompaleis te kunnen geven. Een plek waar zij tot rust komen en genieten van hun eigen kamer. De organisatie doet dit samen met de kinderen en mensen die dicht bij hen heen staan. Om zo’n droompaleisje te kunnen realiseren is een financiele ondersteuning zeer welkom.

Daarnaast ondersteunt de Soroptimistclub een landelijk en mondiaal doel. De Soroptimisten zetten zich met kennis en vaardigheden in voor het verbeteren van de posities van vrouwen en kinderen en de bevordering van mensenrechten. De activiteiten staan in het teken van Beweging, Bewustwording en Belangenbehartiging. Met de opbrengst uit fundraisingsactiviteiten waaronder de Avondvierdaagse op Wieringen kan de club diverse goede doelen ondersteunen.

De Verborgen Schatten route is ongeveer 35 kilometer. De verzamelingen zijn te bezichtigen op de begane grond van de locatie. Er kan worden gestart vanaf 10.00 uur op een van de drie startpunten, Noord Zijperweg 35 te Wieringerwaard, Rozenlaantje 8 te Hippolytushoef en Molenvaart 21 te Anna Paulowna, alle locaties sluiten om 17.00 uur. De kaarten kosten € 10,= per stuk, dit is inclusief koffie/thee en entree op alle locaties. Dan nog even de voorverkoop adressen: Hippolytushoef: Wereldwinkel en Tutto, Wieringerwerf: Formido en Primera, Wieringerwaard: Tankstation van Zijl en Supermarkt en in Anna Paulowna de Bruna.

advertentie